keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Hyvin ne kasvaa...

...mun kasvilapsukaiset :) Joillain kyllä näkyy ja kuuluu olevan paljon isompia taimia jo, mutta jospa näidenkin kanssa ehtisi mukaan kasvukauteen.


Voi että kun on pimetä kuvaa :( Mutta kun tuo vastavalo... Huonosti näkyy, mutta tässä on oikealla paprikaa, vasemmalla tomaattia ja ihan etualalla verenpisaran taimia, lajiketta Pink Marshmallow. Tukikeppeinä on grillausvartaita :)

Tomaattien välissä olevat pikkutaimet on kiinanruusun pistokkaita. Sain ne yhden netin keskustelufoorumin kautta. Jännä nähdä, miten ne lähtee kasvuun.


Keittiön ikkunalla on "eliittiryhmää", eli keinovalossa kasvatettuja taimia, sekä paprikaa että tomaattia. Oli mielenkiintoista tehdä pieni koe: keinovalossa (eli Fiskarsin KitchenGardenissa) siemenet iti nopeammin kuin ikkunalaudalla luonnonvalossa. Aluksi myös taimet näyttivät vahvemmilla, mutta ajan myötä taimien koko ja kasvuvauhti tasaantuivat, ja nyt keinovalossa kasvaneita ei enää erota "luomuista".


Nyt keinovalossa on tehohoidossa neljä Pepinon eli päärynämelonin tainta.  Mulle uusi tuttavuus. Tilasin ne Kodin kukista, ja ne oli matkan jäljiltä tosi kärsineitä! Mutta kyllä ne näköjään vielä virkistyvät.


Kuva on Kodin kukkien nettisivuilta. Mutta siis tämmöisiä hedelmistä pitäisi tulla, maku on jotain melonin ja päärynän väliltä. Kasvit ovat monivuotisia, ne voi talvettaa viileässä.

Lähipäivinä pitäisi (eli saa!) laittaa kurkut ja kesäkurpitsat esikasvatukseen, ja kasvihuoneeseen voisi laitella mullat jo valmiiksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti