perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kevätmessuilla :)

Mulla oli tänään vapaapäivä, ja ajattelin käyttää sen mukavasti Kevätmessuilla piipahtamiseen. Ei vaan mennyt alkuvalmistelut ihan tuubiin :p

Meidän kiinteistönvälittäjän firmalla oli messuilla osasto, ja satuinpa viimeksi tavatessamme kysymään, olisiko hänellä ylimääräisiä lippuja. No ei ollut, mutta lupasi yrittää järjestää. Ajattelin, ettei hän kiireisenä miehenä muista koko asiaa, ja aloin metsästää normaalihintaa (16 euroa) halvempaa lippua muuta kautta.

Kuulun johonkin puutarhaklubiin, ja sieltä tuli uutiskirje, jossa oli -50% alekoodi, jos lipun ostaa verkkokaupasta etukäteen. Talo & koti -lehden välissä oli kuponki, jolla saisi 4 euroa alennusta lipusta. No kuusi euroa on aina parempi kuin neljä, joten alekoodi käyttöön...

No tosipaikan tullen se alekoodi ei sitten toiminutkaan, ja kupongin olin heittänyt jo menemään. Ostin lipun sitten normaalihinnalla. Ostoksen yhteydessä piti antaa sähköpostiosoitteensa, ja heti kun ostos oli rekisteröitynyt, sähköpostiin pompsahti joku messuklubin meili, jossa oli ylläri pylläri taas -50% alekoodi lipulle! No vähänkös se siinä tilanteessa enää lohduttaa, kun lippu on jo maksettu ja tulostettu! Kääntäkää nyt veistä haavassa vaan...

Ja samana iltana, eli eilen, tuli kiinteistönvälittäjä piipahtamaan, ihan varta vasten tuomaan kahta messulippua... Noh, ainakin häneen voi luottaa :)

Pikkurahahan tuo messulipun hinta on, mutta periaatteesta otti päähän. Maksoin sitten täyden hinnan lipusta, johon olisi ollut alekoodia ja -kuponkia tarjolla siellä täällä, ja kaiken kruunuksi ilmaiset liput toimitettiin suoraan käpälään...

No messuille siis! Kamera valmiin ja akkukin ladattuna, ettei käy kuten kuumailmapallolennolle mennessämme, jolloin akku loppui jo ennen ilmaan pääsyä. Paitsi se kamera sitten jäi keittiön pöydän kulmalle... Kännykässä on toki kamera, mutta ei sen ominaisuuksilla päässyt puusta pitkään messuhallin olosuhteissa.


Mutta messut oli hyvät! Kukkia oli tarjolla joka lähtöön. Isoja orkideoja, mahtavia tulppaanikimppuja, pistokkaita, taimia, sipuleita, juurakoita, siemeniä... You name it!

 
Tulppaanikimpuissa oli 50 kukkaa, hintaa olisi ollut paikasta riippuen 10-15 euroa per kimppu! Ei näitä, eikä oikein mitään muutakaan elävää voinut ottaa kantoon, kun olin liikkeellä junalla, ja menossa messuilta vielä Helsingin keskustassa pyörähtämään. Eipä sen puoleen, varsinkaan mitään perennoja en nykyiselle pihalle enää osta, kun ei tiedä, ehtiikö niistä itse nauttia.


Siemeniäkin oli vaikka mitä! Niitä ostin peräti yhden pussukan, sekoituksen matalien ketokukkien siemeniä. Aika arvokkaita olivat, 20 neliölle riittävä määrä maksoi 13 euroa. Tosin on pussissa kyllä 800 siementäkin!

 
Kotipuutarha-lehden osastolla jaettiin ilmaisia näytteitä siemenperunoista, ja semmoisen sain minäkin. Itse en perunaa juuri syö, eikä mieskään kovin usein, mutta ajattelin laittaa nämä silti ämpäriin kasvamaan :)
 
Tyhjin käsin en tosiaan messuilta kotiutunut, vaan mukana oli varsin painavaa asiaa: kirjoja! Mun lemppareita :)
 
 
Eli Katja Rinkisen Sormustin ja sorkkarauta, joka on jo vanhempi kirja, mutta maksoi "uutena" yli neljäkymppiä, joten ei tullut ostettua. Sitten Ella Rädyn ja Hanna Marttisen Suomalainen metsäpuutarha, joka on uusi ja mun heti himoitsema kirja. Ja viimeisenä, mutta varmasti mulle sopivimpana Merja Turusen & Sirpa Ylösen Puutarhanhoito poropeukaloille, josta erittäin vakavailmeisen nuoren miehen mukaan eka painos on otettu jo 70-luvulla, ja joka on erittäin asiapitoinen verrattuna nykypäivän puutarhakirjoihin :) Kirjoista oli hyvät alet, Suomalainen metsäpuutarha taisi olla lähes normaalihintainen, mutta kaksi muuta olivat vaan kympin kappaleelta.
 

Puutarhapuolella oli kasvien jne. lisäksi vinkkejä uusiomateriaalien käyttöön, kuten tässä raudoitusverkkoa viherseinässä...


...mökkiosastolla oli niitä mökkejä, ulkohuusseja, uima-altaita, saunoja, mönkijöitä, lumilinkoja, laitureita, jätevesijärjestelmiä... Noh, kaikkea mökkeilyyn liittyvää. Oma koti -hallissa oli talovalmistajia, kiinteistönvälitysfirmoja ja muuta "kovempaa" infoa, kävin siellä treffaamassa meidänkin välittäjää :)

 
Sisustuspuoli jäi vähän vaisuksi, se voi kyllä johtua siitäkin, että olin jo aika poikki kierroksen siinä vaiheessa. Kyllä messuilta irtosi hyviä ideoita, esim. tällainen puurunkoinen kasvihuone voisi olla seuraavaksi unelmaprojektiksi ihan ok, jos mies ei jostain kumman syystä suostuisi ansaria väkästelemään omin pikku kätösin alusta asti, kierrätysmateriaaleista tietenkin...
 
Jos oikein innostun, voin ottaa viikonloppuna messuilla vielä toisenkin erän. Lippuja meinaan sattuneesta syystä on.
 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti