perjantai 11. huhtikuuta 2014

Visiitti Granitissa

Mun on pitkään pitänyt piipahtaa Granitissa, siis siinä Ruåtsista rantautuneessa sisustuskaupassa. En vaan ole saanut aikaan. Eihän Keravalta ole Hesan sykkeeseen kuin hyppäys, mutta tuntuupahan aina olevan parempaakin tekemistä :p

No nyt olin kulmilla jo valmiiksi, joten kävin katsastamassa tarjonnan. Ja siellä olis ollut vaikka mitä! Mun maku on siirtynyt maalaisromanttisesta yhä enempi kohti industriaalia, tai teollista tehdastyyliä, miten sen nyt sanoisi. Maalaisromatiikassakaan en ole ikinä ollut sen hörselöisimmän tyylisuunnan tykkääjä, mutta valkoinen väri viehättää sisustuksessa. Ja se viehättää edelleen, mutta ehkä entistä enemmän pelkistettyyn suuntaan vietynä, mustan kaverina jne. En kyllä laita sisustusta uusille, mutta yksityiskohdissa tämä saa näkyä. Semmonen perusneutraali sisustus onkin siitä hyvä, että pienellä tuunauksella siihen saa ihan uusia vivahteita.

Mutta tässä vähän miun maun mukaisia juttuja, mitä en nyt kuitenkaan (vielä) ostanut. Kuvat on kännykällä otettuja, ja sen taas huomaa.


Ihania pieniä peltilaatikoita. Saatavilla oli myös yhtenäinen, näistä "kasattu" laatikosto.



Vähän samaan sarjaan menevät nämä "sinkkisäilyttimet", eli erilaisia laatikoita ja lokerikkoja. Ongelma on vaan se, että mulla ei ole hirveästi näihin laitettavaa! Eli seisoisivat lähes tyhänpanttina. Mutta eihän se haittaisi, kun näyttävät niin kivalle :)


 
Ns. työmaavalaisimista vähän jalostetumpi ja sitten aivan perinteinen malli. Tuo ylempi on siis ihan kattoon kiinnitettäväksi tarkoitettu. Monta käyttötapaa ja -kohdetta keksisin näillekin. Ei nyt, ei vielä... Katsotaan sitten, kun tämä taloasia ratkeaa johonkin suuntaan.

 
Granitin valosarjat taitaa olla jo klassikon maineessa. Uutena saatavilla on led-valoilla varustettu malli. Haaveilen pihalla olevasta isosta aurinkovarjosta, jonka runko-osaan nämä valot olisi kiedottuina. Pimenevä elokuinen lämmin ilta, sirkkojen siritys puutarhassa...

 
Tyyliin ja henkeen sopivia lampunvarjostimia, tottakai.
 
 
Teolliseen tyyliin sopisi mainiosti putkirunkoinen naulakko. Vielä enemmän silmää miellyttää vastaavanlainen vaaterekki, jonka osia näkyy tuossa vasemmassa reunassa. Liikkeessä ei ollut yhtään valmiiksi koottuna, mutta lehdissä on ollut tästä paljonkin kuvia. Ja mielestäni kaikista nerokkain ratkaisu on rekki, jossa on yksi korkea pystyputki, josta lähtee vaakatasossa toinen seinään kiinnitettävä putki. Eli ylösalaisin olevan L-kirjaimen mallinen viritelmä. Semmoisen tahdon tulevaisuudessa johonkin sopivaan paikkaan! Eteiseen, tai walk-in -vaatehuoneeseen, tai...


 
Vähän kevytrakenteisempia säilytysratkaisuita esim. kotitoimistoon tarjoavat erilaiset lankakorit ja kanaverkkohyllyt. Tykkään, tykkään...

 
Sinkkiä joka makuun ja -lähtöön. Tarjotinpöytä olisi kiva kesällä ulkona, ja kyllähän tällainen kastelukannu sopisi kasvihuoneeseen paljon vihreää muovihirvitystä paremmin! Lisäksi löytyy saavia, ruukkua jne. Ruukuissa oli myös betonista ja terrakotasta valmistettuja versioita. Kivoja kaikki!

Ja sitten oli vielä tämmöisiä romuromanttisia ihanuuksia, eli "ajan" patinoimia jalallisia kulhoja. Näihin olisi ihana laittaa vaikka koristekurpitsoita syksyiseksi asetelmaksi, tai talvella callunoita, ja eiköhän näille kesälläkin käyttöä keksisi.
 
Nämä isommat ihanuudet piti jättää nyt vielä kauppaan kaikki, kuljetuksenkin kannalta. Jotain pientä tulin kuitenkin ostaneeksi, laitan niitä ehkä näytille jossain vaihessa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti