torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäistä!


Ihanaa kun tulee pääsiäinen!  Ei nyt muuten, mutta onpahan pari ylimääräistä vapaapäivää :) Vähän jotain pientä olen koittanut kotona laitella pääsiäisen kunniaksi, mutta vähän puolinaiseksi jäi.



Tämä virpovitsa alkaa olla jo muinaisjäänne: äiti teki sen varmaan 20 vuotta sitten! Se on kulkenut mukana monta muuttoa, mutta vieläkin se on ehjä ja pajunkissatkin kiinni.


Näitä Heljä Liukko-Sundströmin Arabialle suunnittelemia pupufiguureja ei valmisteta enää, mutta sain kerättyä niitä koko sarjan, on niitä vielä myynnissä kuitenkin. Rairuoho kasvaa Finelin emalikulhossa.



Parin pääsiäisen takaiset Pentikin pienet lasimunat pääsivät esille myös, väriensä mukaan lajiteltuina,
 tällä kertaa. On herkän vaalenpunaista, turkoosinsinistä...


...keltaista ja vihreää. Tässä toinenkin rairuoho, keltaisessa Finelissä. Meinasi käydä muuten nolosti noille ruohoille. Katsoin päivän-parin päästä siementen kylvämisestä, että kas, ovat menneet homeeseen. Olin jo heittämässä niitä pois, kun tajusin, että se huoneeksi luulemani hötö onkin juuristoa... Aika noloa :)


Samoin nämä lasiset, höyhentäytteiset munat on parin vuoden takaa Pentikiltä.

Tänä pääsiäisenä kokeilin itselleni uutta juttua, eli kananmunien tyhjentämistä puhaltamalla. Alku oli hankalaa, mutta kyllä se sitten lähti sujumaan :)



Tarkoitus oli laittaa munat jollekin simppelille lasivadille valkoisten höyhenien kanssa. Ei vaan ollut sitä vatia, eikä höyheniäkään... Paremman puutteessa saa Mariskoolit kelvata, ja höyheniä nypin jo valmiiksi vähän sulkasatoisen oloisesta höyhenkranssista.


Lana toivottaa kaikille oikein hilpeää pääsiäistä!





2 kommenttia:

  1. Voi ihana tuo viimeinen kuva! :D ♥ Mullakin on jossain yksi tuollainen pupu, sille pitäisi varmaan hankkia edes yksi kaveri..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän Lana ei oikein mannekiiniksi joutumista arvosta, kuten ilmeestä huomaa :) Nimimerkillä: lahjonnalla tuloksiin... ;)

      Poista