sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Pian vihertää :)

Ulkona on pian aivan vihreää :) jokainen puu ja pensas tuntuu puskevan silmua aivan tosissaan. Onkin ollut tosi lämmintä ja kaunista - yöpakkasia lukuunottamatta. Tosin osa koivujen viherryksestä johtuu siitepölyä pullistelevista norkoista :p Pölyä on ilmassa aivan kamalasti! Pieni sade voisi tehdä luonnolle nyt hyvää, monessakin mielessä.


Vanhat karviaismarjapensaat on jo hyvässä lehdessä...


...samoin toissakesänä alasleikatut viinimarjat. En vaan tiedä, mitä näille pitäisi tehdä: kasvattavat vaan suoraa piiskamaista oksaa, jotka ei ala haarauta lainkaan. Ehkä leikata uudestaan?




Seljassa on myös isot lehdet ja marjaakin tulossa, ja syreenitkin lupailevat jo kukintaa, ihanaa :)

Laittelin vähän lisää kukkia rupsahtaneiden krookuksien ja helmililjojen tilalle. Puutarhamyymälöissä olis valikoimissa jo vaikka mitä ihanuuksia, mutta viime aikoina on tosiaan ollut vielä aika kirpakoita yöpakkasia, joten en uskaltanut laitella vielä mitään orvokkeja kummempaa.




Orvokkien seurana on hopeaputousta. Tykkään yhdistellä herkkiä kukkia rouheisiin astioihin, kuten rautapatoihin tai betoniruukkuihin. Vastakohdat täydentävät toisiaan :)



Juu, ja täälläkin vihertää...


...nimittäin rikkaruohot perennapenkissä :/ Saa nähdä, nouseekokaan sieltä mitään muuta. Naapurista karanneeseen elämänlankaan voi aina luottaa...


Pihalle on putkahtanut myös valkovuokkoja :) Lähestyvän äitienpäivän merkki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti