tiistai 15. huhtikuuta 2014

Ikean PS 2014

Kävin tuossa yhtenä päivänä Ikeassa, ihan tarkoituksella vakoilemassa uutta PS 2014 -mallistoa. Ennakoita siitä on näkynyt lehtien palstoilla, ja siitä kiinnostus. Myyntiin huonekaluja on alkanut tulla tämän kuun alusta lähtien.

Kalusteita oli vähän vaikea bongailla, niille ei ollut mitään erityistä omaa osastoa, vaan ne oli sijoiteltu muun sisustuksen joukkoon "mallihuoneissa". Eikä mulla tietenkään ollut mukana minkäänlaista kuvaamisvälinettä, ei edes kännykkää tällä kertaa :(

Netistä Ikean sivuilta kuitenin löytyy koko mallisto, ja sieltä on lainattu myös seuraavat kuvat, nämä on mun suosikit:

Tämä penkki on ihan mun lemppari, pakko saada! Käy niin sisälle kuin uloskin. Penkin juju on hieman potkukelkan sarvikkoa muistuttavassa selkänojassa.


 Kevyet, kokoontaittuvat penkki (vasemmalla) ja pöytä (oikealla). Hyvin samaan henkeen, kuin mistä oli puutarhatrendijutussa puhetta.
 
 

 Tässä on oikea multitasking-huonekalu! Pöytä, johon on yhdistetty lamppu ja lehtiteline.  Nuo oranssit raidat ovat siis pidikkeitä, joiden alle lehdet saa tukevasti.


Tämä on todella hauska keksintö! Korkea kukkajalka. Nyt en ole varma, onko tämä niin korkea, että sen saisi pingotettua lattian ja katon väliin. Jos on, niin idea on aika huikea :) Ruukuille tarkoitetuille alustoille voi laittaa esim. jotain kiipeävää köynnöskasvia, ja tuloksena olisi vertikaali"puutarha", josta lehtien puutarhatrendeissä on ollut mainintoja.


Väri on ärhäkkä, mutta keksintönä tämä on tehokas. Kirjoituslipasto, johon työpisteen saa aivan totaalisen piiloon. Eikä vie kansi suljettuna paljoa tilaa.



Tämä vaatekaappi on näistä myös suosikkieni TOP 3:ssa. Mukavan yksinkertainen vaatekaappi, vähän teollista tai varastohenkeä. Noista "pikseleistä" eli väriläpysköistä en niin välitä, eli käyttäisin varmaankin ilman. Tai no mustat läpyskät voisi ehkä saada armon. Tätä kaappia on myös valkoisena. Kivan kevyt rakenteeltaan, mutta selkeärajaisempi kuin esim. vaaterekki. Tosi pölyltä tämä kaappi ei suojaa sitten yhtään, ja järjestystäkin on parempi pitää yllä.

Huonekaluja en nyt kotiin lähtenyt raahaamaan (edelleen, koska ehkä muutto), mutta tyhjin käsin en sentään Ikeasta pois päässyt, taaskaan.

 
Uuteen PS 2014 -sarjan kuuluu myös tämmöiset hauskat ja värikkäät pullot ja purnukat. Kahta voi siis käyttää maljakkona, kolmannen korkki on umpinainen.

 
Idea on siis se, että noita kansiosia voi vaihtaa purkista toiseen, omien mieltymystensä mukaan. Aavistuksen samaa ideaa ja henkeä on ollut myös ns. "oikeilla designereillakin", esimerkiksi Muuto Elevated -maljakoissa, joissa tosin on puinen alaosa ja lasinen yläosa, ja hinta hieman toista luokkaa kuin näillä. Nämä kolme purnukkaa maksoivat yhteensä 19 euroa ja risat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti