tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kalusteet ulos!

Enpä muista kevättä, jolloin olisin viritellyt puutarhakalusteet pihalle jo huhtikuussa! Nyt hyvien ilmojen innoittamana sen tein, tai oikeastaan jo pari päivää sitten.


Keinu on edellisten asukkaiden jälkeensä jättämä. Ilmeisesti heillä ei ollut sille enää paikkaa. Hyvä ja tukeva puurunkoinen keinu se on, katos tukipuineen vain piti uusia. Viime syksynä ostin aleista myös uudet pehmusteet. Nekin arvaa jo laittaa paikalleen, kun tuntuvat kestävän hyvin kosteutta, ja katos suojaa isoimmilta sateilta.


"Pöytäryhmä" on pieni, edellisen rivitalokodin terassille mitoitettu.


Kunto alkaa kalusteilla olla aika rapistunut. Nyt ne sai Tolua, harjaa ja pari kerrosta tiikkiöljyä. Kyllä niillä vielä tämän kesän istuskelee :)  Ahkerammassa käytössä on kyllä terassilla olevat rottinkikalusteet. Jos me tähän jäädään asumaan, niin tuo terassin viereinen nurmialue olis tarkoitus laatoittaa. Vieressä kasvava terijoensalava varjostaa ja vie voimat nurmikolta.

Kun noita kuvia katselee, niin hmm, jotain puuttuu... Olisko vaikka lehdet puista :) Ja nurmikko on vielä ihan talven raiskaama takku.


Ja sitten on tietysti mun rantalomasimulaattori, eli aurinkotuoli :) Tähänkin pitää uusia pehmusteet ja laittaa viereen pieni pöytä lukemista ja juomisia varten. Kovin on autio kukkapenkki siellä taustalla... Sekin pitää myllätä ihan uusille vielä!



Muutama lämmin päivä sai myös onnenpensaan kukkimaan :) Onnenpensashan tekee keväällä kukat ennen vihreitä lehtiä.


Pieni risuhan se pensas vielä on, mutta jo kahdesta talvesta kuitenkin selvinnyt!



Ekasta talvestaan selvisivät puolestaan nämä pensasmustikat :) Selvästi niissä on eloa. Tuo niiden istutuspaikka vähän arveluttaa; se taitaa olla vähän liian varjoinen, vaikka ei ne suorassa paahteessakaan saa olla. Annoin niille nyt lorauksen juuria herättelevää lämmintä vettä, erityisesti marjapensaille tarkoitettua lannoitetta ja ropsautin juurelle vielä vähän kuorikatetta. Katteen tarkoitus on ylläpitää maan happamuutta, josta mustikat tykkää. Lisäksi ne on istutettu happaman rodomultaan.




Ja Lana se nautiskelee keväästä ja pihapuuhista myös :) Ihanaa, kun aurinko lämmittää turkkia, mutta vielä ei ole liian kuuma.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti