sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Turkoosia joulua 2014??

Ei olla saatu edes tätä joulunaikaa täysin pulkkaan, kun mieli askartelee jo seuraavassa! Kävin kääntymässä alennusmyynneissä, ja sieltä sitten tarttui mukaan turkooseja kuusenpalloja. No kun olivat niin herkun värisiä!


Näissä satiinipäällysteisissä Stockan palloissa on väriä reilusti. Anttilasta ostin lisäksi setin, jossa on useampaa eri sävyä, vähän harmaaseen ja hopeaan vivahtavia. En minä niitä nyt muuten olisi ostanut, mutta olivat jo alkuun -70% alessa, ja siitä sain vielä -15% henkilökunta-alennusta. Eli käytännössä olivat lähes ilmaisia!

 
Ei koko joulusta tietenkään voisi turkoosia tehdä, mutta ehkä näitä voisi yhdistellä hillitysti ja hallitusti valkoisen ja hopean kanssa...



Menin jopa niin pitkälle, että hipelöin kaupassa valkoista tekokuusta! Olisi ollut puoleen hintaan, ja kyllähän turkoosi näyttäisi paremmalta valkoisessa puussa kuin vihreässä... Tulin sentään järkiini, ja jätin tekohirvityksen kauppaan. Mikään ei ole niin kamalaa kuin tekokuusi! Tai no, valkoisena se ehkä sittenkin on niin överi, että sitä voisi juuri ja juuri harkita :p


Sopivasti sattui vielä Divaanin(kohan se oli?) joulunumeroa selaillessa silmiin tämmöinen ei niin perinteisistä väreistä kasattu kynttiläasetelma. Nam! Nuo kuvassa sinertäviltä näyttävät kynttilät on siis oikeasti turkooseja.

Tykkään turkoosista, mutta se on ollut mielestäni enemmän kesäväri, ja silloinkin vain pieninä pintoina. Esimerkiksi viime kesänä keräsin turkoosia lasia takanreunukselle.


Etualalla on Nuutajärven kynttilänjalka, sitten Arabian pullo ja Riihimäen karahvi, josta puuttuu korkki. Takimmaisena on joku irlantilainen viskikarahvi, ihan vain värin takia kirpputorilta ostettu.


Samoin tämä pullo pisti kirpparilla silmään värinsä vuoksi. Näiden lisäksi turkoosi kokoelma on karttunut pienellä Nanny Stillin karahvilla, josta siitäkin ikävä kyllä uupuu korkki.

Lisäys tähän tekstiin:

Facebookissa tuli vastaan tällainen, Porttipuiston Kodin Ykkösen uudenvuoden kattaus, joka oli voittanut juhlakattauskisan. Tässä on käytetty turkoosia just silleen sopivasti suhteessa valkoiseen, ja taitaa kuvassa näkyä juuri nuo ostamani kuusenpallotkin!

(Kuva: Kodin Ykkönen Porttipuisto)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti