sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Hiljaa, hiljaa joulun kellot kajahtaa...

Olen tehnyt kivoja löytöjä jouluksi niín kirpparilta kuin huutonetistäkin. Eli joulukelloja! Joulukoristeita meillä meinaa olla liiankin kanssa, eli kaikkia ei millään saa kerralla käyttöön. Sen puolesta mitään ei tarvitisisi ostaa, mutta vanhoissa joulukoristeissa nyt vain on "sitä jotain"...


Nämä punaiset lasikellot löytyivät huutonetistä, ja ovat (ainakin myyjän mukaan) yli 50 vuotta vanhoja. Jokainen on aivan ehjä, kielenä toimiva pieni lasihelmikin  paikallaan jokaisessa.


Aika ja patina näissä kyllä näkyy, ja niin saakin näkyä! Ne tekevät kelloista vain entistä ihanammat! Kellot pääsevät koristamaan joulukuusta, muiden lasikoristeiden kanssa. Viime vuoden kuusi oli kokonaan hopeinen, mutta nyt siis lisään joukkoon ripauksen punaista. Uudemmat lasikoristeet on muuten yllättävän painavia, eikä kaikille meinannut löytyä kuusesta riittävän tukevaa oksaa. Nämä vanhat koristeet ovat keveitä kuin höyhenet.

Toinen löytö oli joukko messinkisiä pikkukelloja Keravan keskustassa sijaitsevalta kirpparilta.


Hauskoja nämäkin, mutta kyllä nuo lasikellot on silti ihan ykköset! BTW, kuvat on tavallistakin heikkotasoisempia, koska "iso" kamera jäi sukulaistytön synttäreille, ja nämä on kuvattu aikansa eläneellä pikku pokkarilla.


Nyt on muuten toinen adventtisunnuntai, eli kaksi kynttilää palamaan. Enää kaksi viikkoa ja risat jouluaattoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti