sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Tule joulu punavalkoinen!


Neljäs ja viimeinen adventti. Talvipäivänseisaus, vuoden lyhin päivä oli eilen, eli päivä on tänään jo aivan aavistuksen verran pitempi! Noh, eipä sitä päivän pidentymistä huomaa vielä aikoihin. Tänäänkin oli niin pimeetä ja harmaata, ja vettä satoi pitkin päivää.

Eilen haettiin kuusi kotiin naapurista, ja koristelin sen saunan jälkeen. Punavalkoinen - tai tässä oikeammin punahopeinen - teema jatkuu tässäkin.


Muut koristeet on viime vuotisia, ns. köyhänmiehenhopeisia, ja uutena lisänä on ne huutonetistä ostetut punaiset lasikellot. Kellot on kevyitä, mutta muut koristeet on niin painavia, että viime kertainen ongelma tahtoo toistua: tarpeeksi kestäviä oksia on kuusessa aika harvassa. Siksi koristelussa on muutama aukkopaikka.



Karisee tuo kuusi muuten aika hyvin jo nyt, eli saa nähdä, montako neulasta on jäljellä loppiaisena. Mutta ihana se on!

Viime vuonna meidän joulu oli valkoinen, siis sisälläkin :) Tänä vuonna sitten päätin ottaa mukaan punaistakin, ja nyt on pakko tunnustaa, etten ole saanut sitä oikein toimimaan. Lopputulos on vähän tunkkainen sillisalaatti. Tosin voi se johtua siitäkin, että tuli vähän yli-innostuttua koristelun määrän kanssa... Joka ikisellä mahdollisella tasolla on jotain jouluhärpäkettä.

Muutama joulukoriste on niin perinteinen, ettei niistä voi luopua. Nämä minua vanhemmat, koti-kotoa "perityt" paperikellot on juuri sellaisia!


Kellot on jo ihan rähjääntyneitä, mutta silti ne on pakko ottaa esiin joka vuosi, ja ihan väriteemasta riippumatta.


Nämä lasikellot on tulevia klassikoita, tykkään paljon! Toinen löytyi kirpparilta, ja kaveri sille huutonetistä. Ikää näillä pitäisi olla reilu 20 vuotta, eli ei nyt ihan antiikkia vielä... Mulla tuntuu olevan nyt kova innostus noihin kelloihin, kaiken kaikkiaan!




Pikku jouluapulaiselle iski väsy kesken kaiken...


Huono kännyräpsy, mutta kuvassa on siis lumiukkosoppaa :) Olipa hyvää, ja lämmitti mukavasti. Innostuin vähän lumipallojen määrässä, ja kun kyytipoikana oli vielä iso pala anopin leipomaa perinteistä, jouluista täytekakkua, niin imeläöverit oli taattu!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti