keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Tulla tonttuset voi ilomielin...


...vai voiko?


Tonttu? Mikä tonttu? Missä tonttu?


...ei täällä ole mitään tonttuja näkynyt, ei yhtään...


Ai tämä tonttulakki! Kuule en yhtään tiedä, mistä se tähän käpäliini ilmestyi!


Tämä "leikkokuusi" ilmestyi vanhaan Ilves-purkkiin ihan omalta pihalta. Mukana tuli ihan jäätävän kokoinen hämähäkki! Meinasi pissata housuun, kun se yht'äkkiä roikkui hihastani. Viereisessa pienemmässä lasipurkissa pitää pesäänsä pieni jouluhiiri, oman kuusensa kanssa :)



Tykkään näistä kirppareilta löytyneistä, jouluisista kynttilänjaloista tosi paljon. Niissä viehättävät sekä värit että muodot. Varsinkin etualalla oleva, kaarevalinjainen jalka miellyttää silmää kovasti! Punainen vain ei normaalisti ole oma sisustusvärini lainkaan, joten tämäkin pääsee esille vain näin kerran vuoteen.


Puna-valkoraidalliset karkkikepit on ihan joulun klassikoita! Ovat nättejä katsella, ja sopivia herkuteltaviksi joko sellaisenaan tai vaikka lumiukkosopan sekoitustikkuna. Lumiukkosopan tarvikkeet käyvät kivasti pakattuna vaikka pikkujoululahjaksi. Resepti on yksinkertainen:

yksi pussi kaakaojuomajauhetta (esim. Tazza tai Fazer)
vaahtokarkkeja lumipalloiksi
muutama suklaakonvehti, jos haluaa voimistaa suklaan makua
polkakeppi sekoitteluun

Kaakao valmistetaan ohjeen mukaan, sekaan laitetaan "lumipallot" ja konvehdit, ja sitten vain sekoitellaan ja nautitaan! Aikuisten versioon voi halutessaan lisätä vaikka minipullon Baileysiä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti