maanantai 2. joulukuuta 2013

Ensimmäinen adventti

Niin kääntyi vuosi talven ja joulukuun puolelle, eilen oli joulukuun ensimmäinen päivä ja myös ensimmäinen adventtisunnuntai.


Blogin kirjoittaminen on hyytynyt samaa mukaa kuin pihapuuhat ovat loppuneet syksyn edetessä. Jotenkin kaikki askarteluinto on ollut tosi vähissä! Ei ole huvittanut laittaa valoja, ei istuttaa kanervia tai havuja, ei sytytellä kynttilöitä. Yksi iso syy tähän on kai ollut se, että syksy ja alkutalvi on ollut niin perhanan pimeä! Plusasteita, vesisateita... Plah! Toinen syy on se, että koneesta on tullut ikääntymisen myötä niin tolkuttoman hidas, että pelkkä netin käynnistäminen vie puolen iltaa...

Yritän nyt vähitellen kuitenkin virittäytyä joulutunnelmiin, ja tehdä joka päivä jotain pientä joulua edistävää. Ja juuri tällä hetkellä ulkona sataa lunta!

Eilen kasailin tuon yllä olevan adventtikynttelikön. Pääsivätpä yksinäiset kynttilänjalat viimein käyttöön (tai onhan nuo kaksi samiksia eli pari). Kaikki on ostettu kirpputoreilta, eri aikaan. Tuo ykkönen, muhkuin kaikista, on ehdoton suosikkini, aivan ihana!

Kesällä takanreunuksen valtasivat turkoosit lasiesineet, mutta nyt laittelin siihenkin jotain vähän talvisempaa tilalle.


Alkuperäinen tarkoitus oli käyttää vanhoja lasipurkkeja - joukossa pari Ihannettakin - hurrikaanilyhyinä, mutta eipä toimi. Takkaa vastapäisellä seinällä on ilmalämpöpumppu, ja se pitää ilman niin liikkeellä, että kynttilät savuttavat. Niinpä vaihdoin kynttilät valosarjaan. Ei läheskään yhtä tunnelmallista, mutta paljon toimivampaa.


Yritän nyt pitää blogin vähän virkeämpänä, tässä jouluvalmistelujen myötä. Yksi asia on ainakin jo hyvällä mallilla: joululahjojen hankinta! Kummilasten lahjat on jo ostettu, ja muutkin hankittavat suunnilleen tiedossa. Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti