tiistai 30. syyskuuta 2014

Kirppistelyä ja "astiaston" keräilyä

Ei viikkoa ilman kirpparilla kiertelyä... Pitkään on olleet kivat löydöt tiukassa, mutta nyt sitten olisi ollut vaikka mitä! Hillittin itteni, ja ostin vaan pari harkittua juttua...


Heikki Orvolan vuonna -74 suunnittelema tuikku, tuotantovuodet 1975-1983. Ennestään mulla olikin jo yksi, väriltään ruskea/amber/mikäonkaan. Tämä oli halpa! Tätä tuikkua on vihreänäkin, ja olen niitä kirppareilla nähnytkin, mutta ei ole oikein tehnyt säväystä.

Olen monesti kertonut hurahtamisestani turkoosiin lasiin, ja nyt olen pääsääntöisesti katsellut sillä silmällä tarjoiluastiota ja muuta kattamiseen liittyvää. Nyt löytyi nätti pieni kulho, kuulemma 1930-luvulta ja kotimaista tuotantoa. No, siitä en ainkaan vielä tiijä mittään, onko vai ei.


Vasemmanpuoleinen kulho mulla oli jo ennestään, se on Helena Tynellin Riihimäen Lasille suunnittelemaan Pohjantähti-sarjaa. Oikealla on se uusi kulho. Ja mikä onni ja autuus, ne on sattumalta samaa sävyä! Oli vielä kallis, joten siksikin olen iloinen. Tuo värimaailman hallinta on yksi kirpparilta keräilyn huono puoli: keskenään saman värisiä random-astioita on vaikea löytää, varsinkin, kun se tietty sävy on ihan muistin varassa.


Sävyissä kun tosiaan piisaa... Luna-kulhot on selkeästi siniseen menevää turkoosia, ja niiden alla oleva tarjoiluvati taas samaan vihreään kuin isommat lasikulhotkin. Sekin on kirppislöytö, mutta taitaa olla moka-sarjaa. Ei sitä nyt varsinaisesti vanhaksi väitettykään, mutta eka pesu irrotti suurimman osan väristä, ja jätti jälkeensä vahvan käsityön leiman... En tiedä siis yhtään, mikä se on olevinaan, taitaa olla roskislöytö, siis löytyy seuraavaksi roskiksesta tai lasinkeräyspöntöstä :P


Ei mun ole tarkoituskaan kattaa kaikkea kerralla turkoosilla, vaan käyttää väriä joko kirkkaan lasin tai valkoisen posliinin kaverina. Ettei mene ähkyn puolelle... On se silti vaan niin kiva, että löytää tämmösiä matcheja :)

Matchista tuli mieleen, löysin myös kaveria kahdelle mustalle Arabian kukkaruukulleni (niille, joissa kiinanruusut asustaa): ihan samanlainen muuten, mutta himpun isompi, ja valkoinen. Ja mukana tuli myös aluslautanen, joka mustista ruukuista puuttuu.

Muut päivän löydöt jätin ostamatta, koska tuo lasikulho vei niin ison osan etukäteen päättämästäni budjetista. Olisi ollut vielä mm. kaksi isoa valkoista Finelin emalikulhoa (reunoissa vähän sanomista, mutta leimallisia), Nanny Stillin Kirsikka-sarjan lasikulho ja tuon yllä mainitun Pohjantähti-sarjan kulho (eri mallinen tosin), väriltään vaalea liila tai pinkki. Ja pakko pitää jotain ostoskuria muutenkin, päin vastoin, pitäisi ottaa pöytä kirpparilta ja viedä tavaraa myyntiin. Ajan myötä on löytynyt taas ihan yllättävän paljon tavaraa, josta voisin kuvitella luopuvani ;)

Viikonloppuna onkin ihan erilaista kivaa tiedossa: lähdetään katsomaan sitä mun tonttia :) Ja tehdään pieni Pohjois-Karjalan kierros muutenkin. Yötä ollaan Sokos-hotellissa Kolilla, pientä ylellisyyttä tähän kotimaan matkailuun...Siellä on spa ja kaikki, vaikka luonnon ja maisemien takia mua ensisijaisesti kiinnostaa sinne mennä. Lapsena Kolilla tuli käytyä joka kesä. Yöpymisvaihtoehtoina olisi ollut myös sekä Juuan että Mannervaaran mökit,  mutta ne on jo kylmillään ja vailla mukavuuksia, joten... Saatiin lemmikkihuone, joten Pötkönenkin pääsee mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti