sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Mitkä melonit!!

Sainpahan herätettyä huomion... ;)

Mutta tosiaan, Baby-lajikkeisista pikkumeloneista ainakin kaksi kasvoi ja selviytyi syötävään kuntoon :)


 Maku oli hyvä, mutta hyvin mieto, ja siemeniä oli aika perhanasti. Enempi muistutti maultaan hunajamelonia kuin tavallista vesimelonia.


Lähes kaikki muukin syötäväksi kelpaava on nyt harvestoitu kasvihuoneesta. Ei siinä sadossa paljon säilöttävää tai muuten säilytettävää ollut, määrä oli niin vähäinen. Suoraan mahaan meni melkein kaikki :)

Erikoisemmat tomaatit oli aika huonoja kypsymään, parhaiten tuli tavallisia keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Niitä ehti itse asiassa nuupahtaa puskiinkin...


Green zebroja ehti kypsyä kaksi, ellei nyt jokunen ehdi vielä. Ei niitä montaa ole kaikenkaikkiaankaan. Näissä säilyi tuo erikoinen väritys kypsänäkin. Maku oli aika hapokas ja kirpakka. Sisältä tomaatti on vihreä.


Punaisesta Tigerellasta häviää raidat lähes tyystin kypsymisen myötä. Maku on näissä TODELLA maukas, lähes marjaisa!  Ja myös tuoksusta tulee jokin marja mieleen. Sato jäi pieneksi näissäkin, mutta ihan ehdottomasti Tigerelloja on laitettava ensi kesänäkin! 


Porukan isoin pettymys oli Black Cherry. Tomaatteja tuli vähänlaisesti, kypsyminen oli huonoa, suurin osa halkesi kypsyessään. Ja maku ei ollut millään lailla erityinen. Väri niissä oli ihan kiva, semmoinen samean ruskehtavan punainen. Kuvaa ei oo...

Mutta kaiken kaikkiaan, kyllä tätä väri-iloittelua katselee lautasellaan oikein mielellään :)


Väristä tuli mieleen:valkoisista paprikoista tulee näköjään oransseja ajan myötä. Ei ne kuitenkaan ole ylikypsiä, vaan ihan syötävissä vieläkin.


Sain anopilta ison pussillisen omenoita :) Aivan ihanan makuisia, ja tuoksu täyttää keittiön.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti