torstai 4. syyskuuta 2014

Ensimmäiset syyskukat

Hammasta kiristellen piti antaa periksi, ja ostaa ekat pallokrysanteemit, jotka lasken ihka-aidoiksi syyskukkasiksi. Sen verran alkoi kato käydä kesäkukkarintamalla.


Kivoja kukkia, en minä sillä, mutta mulla näihin liittyy aina todella vahvasti se syksyn tulon ja kesän loppumisen fiilis. Krysanteemi on vaan pykälän päässä kanervasta ja callunasta, mitkä on sitten jo ihan talven tulon merkkejä.

Ylläripylläri että valkoisia ostin taas, toinen tuli terassille ja toinen sinkkisaaviin lankaköynnösten seuraksi. Tästä kuihtui pallohortensia alta pois.


Syksyn, tai koko kesän yllättäjä on kiinanruusu! Eräällä puutarha-aiheisella keskustelufoorumilla joku tarjotteli kiinarinpistokkaita postikulujen hinnalla. No heti halusin. Pari pistokasta putkahti sitten nuutuneina postilaatikkoon. Alkuun näytti, että ei niistä mitään tule. Tökkäsin pistokkaat kuitenkin turveruukkuihin ja kasvihuoneeseen, missä ne on olleet enemmän ja vähemmän unholassa koko kesän. Joskus olen vettä siihen suuntaan roiskassut.


No nyt toinen niistä on aikeissa kukkia, nuppuja on kolme! Toisella ei vielä ihan niin hyvin sentään mene.


Sainpa nyt kirppikseltä löytyneet vanhat Arabian pienet kukkaruukutkin käyttöön :) Kiinanruusut saa olla terassilla niin kauan kuin yöpakkaset ei uhkaa, ja sen jälkeen siirrän ne keittiön ikkunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti