sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vanhan työtuolin tuunaus

Ostin Huuto.netistä ihan parilla eurolla Iskun elämää nähneen työtuolin. Semmonen perusvekotin, vanha jo, ja mintunvihreällä kankaalla verhoiltu. Ostin sen ihan sillä tarkoituksella, että puran osiin ja laitan jotenkin uusiksi. Siksi oli tärkeää, että verhoiltujen osien runko oli puuta, mikä puolestaan käytännössä tarkoitti sitä, että tuoli tosiaan on vanha. Nykyään ne on jotain muovia kaikki verhoilujensa alla.

Ostin tuolin jo helmikuussa, joten kovin aikaansaava en ole ollut! Aloitin kyllä purkamisen heti tuoreeltaan, mutta sitten innostus hiipui. Homma oli sottaista sisällä tehtäväksi, kun täytteet mureni ihan käsiin. Ulkona taas ei tarjennut tehdä mitään.

No homma jatkui kesällä, tasohiomakoneen avulla. Ja sitten taas hyytyi. Päätinkin, että nyt mennään helpoimman kautta, ja ostin purkin huonekalulakkaa...


Siinä se nyt on, ja tällaiseksi saa jäädäkin, ainakin toistaiseksi.


Vaikka istuimen ja selkänojan pinta on hiottu tasaiseksi, jäi väri silti tosi kirjavaksi. Pintaa olisi pitänyt hioa ihan kamalasti, mieli saada sävystä tasainen. Toisaalta, ei haittaa, on luonteikkaampi näin.


Ja jos pehmuketta kaipaa pehvansa alle, niin se hoituu vaikkapa näin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti