torstai 11. syyskuuta 2014

Viimeaikojen kivoimmat kirppislöydöt

Taas on tullut koluttua kirppiksiä, vaikka mitään ei pitäisi ostaa. Päin vastoin... No monesti käynkin kiertelemässä vain ajankuluksi, mutta välillä sitten mukaan tarttuu jotain kivaa :)


Tämä turkoosinsininen pullo on löytö Huuto.netistä. Tämä myytiin Oiva Toikan Florana, mutta myöhemmät selvittelyt on antaneet viitteitä siitä, ettei Flora-sarjaan kuulu mitään karahvia tai pulloa, vaan tämä olisikin italialaista alkuperää. Hmm.... Noh, nätti se on joka tapauksessa, mutta aika kallis, jos onkin vaan jotain "tusinalasia".


No ylläolevassa kuvassa on takuuvarmasti Tamara Aladinin Tuulikki-maljakko, ollut tuotannossa vuosina 1972-1976. Oikealla on Nanny Stillin suunnittelema Railo-maljakko, tuotantovuodet 1974-1975. Maljakkoa on tehty ainakin kahdessa koossa, ja tämä on niistä se pienempi. Ennestään minulla olikin jo Railo-pullo tai -karahvi, miksi sitä nyt haluaakin kutsua.


Nanny Stillin Flindari-pulloja onkin nyt sitten jo kolmea väriä ja kahta kokoa.


Yllä olevat ei ole mitään muuta kuin kivoja lasiesineitä :) Vasemmalla mulle hieman epätyypillinen vaaleanpunainen maljakko, hinta 3 euroa. Mulla oli jo ennestään samantyylinen, mutta pienempi ja kirkasta lasia oleva maljakko, ostin tämän sille kaveriksi. Tykkään, että esineillä on parit :)

Ja oikealla on soma lasimalja, jollaista olen kaipaillut aina joulun aikaan. Sen voi täyttää vaikka millä: koristeilla, makeisilla... Jostain syystä näen sen sieluni silmin täynnä vanhoja, ruosteisia avaimia! Hinta 8 euroa.


Etualalla on Riihimäen Lasin (vaiko Nuutajärven?) jalallinen lasimalja. Tuollaista olen laiskasti etsiskellyt kynttiläasetelmia ja vastaavia varten. Pitäisikin vaihtaa simpukat johonkin muuhun rekvisiittaan, alkaa olla turhan kesäistä kuluvaan vuodenaikaan nähden.


Ja tämä peuran pään mallinen tuikku"teline" oli jotenkin niin hulvattoman kitch, että se oli pakko saada :) Menee kuin väärä raha valkoisella kokoelmahyllylläni, Arabian karahvin, hymypoikapatsaan ja muiden vastaavien aarteiden joukossa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti