maanantai 8. syyskuuta 2014

Rikkaruohosta riemastuksen aiheeksi?

Meillä on pihassa pari kohtaa, missä ei kasva kuin rikkaruohot. Maa on liian kovaa ja savista, ja aitakin taitaa vähän varjostaa. Rikkakasveista nokkoset viihtyy siellä ihan parhaiten.

Olen yrittänyt saada näillä paikoin kasvamaan jotain järkevää. Tulos on jäänyt laihanlaiseksi. Noh, jos en voi voittaa sotaa rikkaruohoja vastaan, niin pitää sitten yrittää edes kasvattaa sellaista, mistä voisi kuvitella tykkäävänsä (eli ei niitä nokkosia).


Ja se sentään näyttää onnistuvan! Ehkä liiankin kanssa... Toissa kesänä keräsin joutomaalta jättipalsamia terassille maljakkoon. Se on musta nätti kukka, vaikka rikkaruoho onkin. Kuihtuneet kukat nakkasin sitten niille paikkeille, mihin toivoin sen itävän. Viime kesänä ei näkynyt mitään (paitsi niitä nokkosia...). mutta tänä vuonna kasvu on varsin räjähtänyt käsiin :P

Tuolla puskan sisällä on saavi, jossa on pari kesäkurpitsaa. Hyvin maisemoituvat palsamien sekaan... Ja jos en tee isompaa mullanvaihtoa, niin veikkaan, että siinä saavissakaan ei ensi vuonna kasva muu kuin palsami.


Palsamin kukat on minusta nätit, vähän jotain orkideaa tai ritarinkannusta muistuttavat. Nyt alkaa nämäkin olla samalla tiellä kuin muutkin kesän kukkijat, eli roskaa, roskaa vaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti