torstai 22. joulukuuta 2016

Vähän erilainen hyasinttiasetelma


Jes, nyt mennään jo valoa kohti! Eilen oli vuoden pimein päivä. Tästä se alkaa taas kirkastua. Sekunti kerrallaan, mutta kuitenkin...




Sain jouluksi kolmen hyasintin asetelman. Hyasintti ei ole ikinä kuulunut lempparijoulukukkieni joukkoon, mutta koska kasvi kuin kasvi on tähän perheeseen tervetullut, niin tietysti otin tämänkin vastaan. Mietin sitten siinä, että miten tekisin asetelmasta vähän enempi omannäköiseni. Mieleen juolahti eräs netissä näkemäni kukkakaupan kuva, ja siitä se (varastettu) ajatus sitten lähti.




Eli ensiksi juotin hyasintit hyvin, sitten purin asetelman, putsasin mullat ja juuret sipuleista ja pistin ruokailutilan ikkunaan riippumaan. Joku jaksavampi olisi tehnyt näille kokedamat, mutta en nyt jaksanut vaivautua askartelemaan. Sammalta olisi saanut kyllä omalta pihalta (paitsi se on jäässä), mutta kiinnittämiseen tarvittavaa rautalankaa ei ollut. Ja halusin tehdä tämän just sillä sekunnilla. Joten.


Ikkunat on vaan sitä kokoluokkaa, että pienet hyasintit on niiden edessä kuin pissa valtameressä... Olisi pitänyt ripustella vaikka amarylliksia.

Koitin kuvata joulukuustakin uudestaan päivänvalon aikaan. Ei vaan ollut mitään valoa, joten kuva ei ole yhtään aikasempaa kirkkaampi. Eli ei siitä selvää saa. Tämän vuoden teema: mörkökuusi...


Koristeet ei näkymistä juuri edesauta: mustia tähtiä ja timangeja, kirkkaita lasipalloja... No on siellä joku vaaleampikin joukossa.







Pieni synkkyys tahtoi leimata joulunalusaikaa, mutta eilinen toi mukanaan niin valoisia uutisia, että jos koristaisin kuusen nyt uudelleen, sekin saattaisi näyttää tyystin erilaiselta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti