keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Kylpyhetken iloksi

Käväisinpä taas askartelun tuolla puolen. En nyt menisi sanomaan, että tein saippuaa, mutta melkein.




Netissä tuli eteen "jelly soapin" ohje, kai sitä voisi suomeksi sanoa hyytelösaippuaksi. Resepti on hyvin yksinkertainen: liivatejauhetta, kiehuvaa vettä, nestesaippuaa ja ripaus suolaa. Lisäksi sekaan voi nakata hajustetta, elintarvikeväriä, öljyä, glitteriä tai muuta vastaavaa. Kaikki sekaisin, muotteihin ja vähintään pariksi tunniksi jääkaappiin. Nauti ulkoisesti.


Aineiden suhteet vähän vaihtelevat ohjeesta riippuen. Koska yleispäteviä määriä oli vaikea saada ja suorat käännökset jenkkimitoista eivät tuntuneet järkeviltä, heitin määrät hihasta. Vai kuulostaako järkevältä sekoittaa 16 unssia eli melkein puoli kiloa liivatejauhetta kolmeen desiin nestettä...? No ei minustakaan.




Perusaineksien lisäksi laitoin "taikinaan" öljyä, siis sellaista, mitä käytetään kropalle eikä ruoanlaittoon. En tiedä oliko se hyvä idea, sillä se ei tietenkään tahtonut sekoittua joukkoon, vaan pyrki pintaan. Valmiiden jellypalojenkin pinta on kostean öljyinen.


Parhaiten palat säilyvät jääkaapissa. Huoneenlämmössä rakenne alkaa sulaa, vaikka viileinä palat ovatkin tosi kiinteitä. Säilytysastian on hyvä olla tiivis, tai koko jääkaappi tuoksuu saippualta, tässä tapauksessa mustikkaiselta.



Kylpyyn asti en ole vielä ehtinyt, mutta testasin saippuapalaa suihkussa. Eikä näille mitään korvamerkittyä käyttötarkoitusta olekaan olemassa, jellyn voi laittaa vaikka vessaan lavuaarin reunalle. Ihan toimiva peli suihkussakin, mutta kova karkailemaan käsistä. Voin vaan kuvitella, kuinka metsästän palasta poreiden seasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti