torstai 29. joulukuuta 2016

Joulunjälkeistä elämää

Sinnepä se taas hurahti, joulu. Kuten arvelinkin, joulu tuntui parhaalta taas ennakkoon, ja tuskin maltan odottaa loppiaiseen asti kuusen ja koristeiden raikkoamisen kanssa.


Kukat saa tietysti olla. Sain aatonaattona vielä täydennystä "riippuvaan puutarhaani", eli hyasintteja on riipuksissa nyt yhteensä kuusi. Eikä ne ole tykänneet huonoa. Kuva on otettu heti ripustaessa, sen jälkeen on kaikki alkaneet kukkia. Mietinkin jo, miten tätä voisi toteuttaa muina vuodenaikoina... Pääsiäisenä ainakin on myynnissä passeleita sipulikukkia, voisi kokeilla roikottaa vaikka tulppaaneita.




Samoin annan himmeleiden vielä olla, en miellä niitä pelkästään joulukoristeiksi. Tykkään näistä, ja myös siitä isommasta valkoisesta, tosi paljon. Perinnettä yhdistettynä moderniin nykypäivään.


Amaryllikset on kukkineet kiitollisesti läpi joulun, ja niitä on ollut niin ruukuissa kuin leikkona maljakoissakin. Kelpuutin jopa punaisen amarylliksen, ja hieno se onkin. Joulun pakollinen punainen ripsaus :)



Kun ihmismieli on harvoin tyytyväinen vallitsevaan nykytilanteeseen, ainakaan pitkään, niin itselläkin ajatus askartelee jo seuraavassa joulussa... Vaikka turha on suunnitella mitään! Nytkin jäi iso osa koristeista käyttämättä, niin uusista kuin vanhoistakin. Ja moni vielä joulun alla hirmu kivalta tuntunut ei päätynyt esille ollenkaan.


Kaiken kaikkiaan joulunpyhät ja sen perään liittämäni pari vapaapäivää meni ihan vaan ollessa, syödessä, rentoutuessa ja syödessä, välillä piti syödäkin vähän jotain... Nyt on niin jäätävä kestoähky, että tämän vuoden puolella ei välttämättä tarvitsisi laittaa suustaan alas enää mitään!


Saunominen ja poreet kuului rentoutumiseen tietysti ihan olennaisesti :) Pari männynoksaa toi kylppäriinkin vähän jouluntuntua.



Ja kuten joulun henkeen kuuluu, nuortuu vanhuskin kuin pentu leikkimään :) Lana nyt on ollut kova leikkimään aina, mutta uuden lelut ilahduttivat ihan erityisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti