sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pala maata - pala unelmaa!

Väillä ollaan puhuttu, että mitäs jos alkaisimme rakentaa (tai oikeammin rakennuttaa) omakotitaloa jossain vaiheessa. Ei nyt ihan vielä, mutta kohta, jos sopiva tontti tulee vastaan...


Ja tässä se voisi olla! Sijainniltaan tontti olisi täydellinen! Haluaisimme asua vähän syrjemmässä, "maaseudun rauhassa", mutta kuitenkin lähellä palveluita ja hyvien liikenneyhteyksien tuntumassa. Aika harvoin kohdalle sattuu tontti, joka vastaisi näihin kaikkiin vaatimuksiin. Kooltaan tämä on tavoitteemme alarajalla, 3500 m2, mutta se voisi olla venytettävissä 4000 m2 saakka.

Kaikki riippuu nyt... no, vähän kaikesta. Katsotaan, miten homma etenee. Unelmat ovat kuitenkin alkaneet jo elää ja lentää, ja olen valinnut potentiaalisia talomalleja ja pohjaratkaisuita eri firmojen talokirjoista.

Toisaalta olisi helppoa ja vaivatonta jäädä tähän nykyiseen. Iso tämäkin talo on, mutta omaa tonttia on vain tuhannen neliön verran. Lisäksi tämä on harvinaisen tehokkaasti naapureiden sumputtama. Edessä (meidän ja tien välissä) on kaksi taloa rinnakkain, takana on paritalo ja ns. erillistalo. Toisella sivulla on rivitaloyhtiö, ja toisella on vanhan pariskunnan omistama vanha talo, isolla tontilla. Eli odotettavissa on, että jonakin päivänä siihenkin nousee rivari poikineen.

Olisi ihana päästä suunnittelemaan omaa taloa alusta asti, puhumattakaan omasta pihasta! Siinä olisi kärsivällisyys koetuksella, kun odottelisi hedelmäpuiden kasvamista jne. Ainainen unelmani onkin ollut uusi talo vanhassa pihapiirissä, jossa olisi isoja ja vanhoja omenapuita, puolivilliintyneitä kukkapenkkejä ja salaisia sopukoita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti