tiistai 21. tammikuuta 2014

Makuuhuoneen perhosvaikutus

Makuuhuoneen uudistus alkaa olla loppusuoralla. Kahta enää puuttuu: vanha rottinkinen sängynpääty ei istu kokonaisuuteen enää millään, ja yöpöydän valaisimen varjostin on ikivanha, makkarin keltaiselta kaudelta.


Olen kerännyt perhostauluja kirppareilta jo pitempään, ja peilinkin hankin useampi kuukausi sitten. Nyt oli sitten aika ottaa itseään niskasta kiinni ja ruuvinväännin kauniiseen käteen. Taulujen välit on vähän mitä sattuu, ja seinässä useampi reikä, kun laittelin noita paikalleen aika silmämääräisesti.


Tauluissa on siis oikeita perhosia. Minusta itsestäni ei kyllä olisi perhosia lahtaamaan, mutta valmiiden, jo vähän vanhempien taulujen ostaminen ei tee heikkoa. Isäntä ei taas niin kovin riemuissaan ollut. On kuulemma creepyä, kun perhoset tuijottaa, varsinkin tuo yksittäinen isompi siivekäs aiheuttaa puistatuksia :)


Kun seinällä on paljon tapahtumaa, niin peilin ja taulujen alla olevan senkin päällinen on parempi pitää yksinkertaisena. Nyt siinä on lähinnä meidän hääkuva, ja nukkumisen toiveeseen liittyvä teksti dream. En ole mikään teksti-ihminen eikä talomme ole "home-talo", joten tämä on ainoa teksti, mikä meiltä löytyy.

Tuo iso senkki oli muuten hyvä "löytö", ostin sen tähän muuttaessamme silloiselta työkaveriltani sadalla eurolla. Se painaa kuin synti, ja oli ihan hirveä työ kantaa se alas kerrostalon viidennestä kerroksesta! Se mokoma kun ei mahtunut hissiin.

Peilin kautta pilkistää toinenkin hyvä löydös, eli makkarin uusi valaisin, tumma kattokruunu. Se löytyi työpaikan henkilökuntamyymälästä neljäsosalla alkuperäisestä hinnasta. Mietin pitkään, että otanko tämän tumman, vaiko kirkkaan. Mies sitten yllytti, että elä vaarallisesti :) Olen kyllä tosi tyytyväinen valintaani.



Valaisimen takana seinällä näkyy erään mielenhäiriöni tulos, eli kirpparilta ostetut poronsarvet, jotka maalasin spray-maalilla mustaksi. Ne kaipaisivat jotain lisää, vaikka kehykset ympärilleen. Nyt ne roikkuu kuin yksinäinen hämähäkki keskellä seinää, sängynpäädyn yläpuolella.


Viimeinen uutuus on päiväpeitto. En olisi kyllä etukäteen uskonut, että maksaisin mokomasta niin ison summan! Tai mikä nyt kellekin on iso, mutta itselleni yli 200 euroa päiväpeitosta on paljon.


Värit on siinä vaan niin täydelliset, että se oli pakko saada! Tavoite oli, että päiväpeitto istuisi vanhoihin tummanruskeisiin verhoihin ja beigeen mattoon, ja kumpaakin väriä löytyy peitostakin. Lisäksi on sitten roosan eri sävyjä, sekä vähän valkoista ja harmaata. Verhot olin itse asiassa aikeissa uusia, mutta matto pysyy. Se on vielä hyvä, ja oli aikanaan hintavakin.

 
"Hmmh, kyllähän tässä pötköttelee, just ja just..."

Nyt sitten puuttuu enää se sängynpääty (musta, rautasänkyä imitoiva) ja lampunvarjostin, ehkä kevyemmät verhot kesäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti