torstai 16. tammikuuta 2014

Huurteen hopeoimaa


Ensin ajattelin aloittaa tämän tekstin nillityksellä siitä, että kun enää ei ole märkää, niin on liian kylmä. Ja lunta on liian vähän.

Mutta enpä aloitakaan! Viime päivinä on ollut aivan ihana talvisää! Pakkasta on -15 asteen pintaan, aurinko paistaa, ja kun ei ole liian hanget korkeat nietokset, niin metsässä pääsee kulkemaan sujuvasti.



Otin kameran metsälenkille mukaan. Paras valo oli jo hiipunut, mutta tunnelma oli silti lähes taianomainen! Kuura on hopeoinut jokaisen korren ja oksan, mitä metsästä löytyy. Olisi ollut ihana jäädä kuvaamaan kaiken maailman talventörröttäjiä, mutta Lana alkoi (takistaan huolimatta) värjöttää heti kun pysähdyttiin, eikä kyllä omatkaan tassut kestäneet olla pitkään ilman tumppujen suojaa.


Positiivisen ajattelun kautta käännettynä, näitä kuulaita ja raikkaita talvipäiviä jatkuu vielä ainakin ensi viikon ajan :) Tosin uutisten mukaan kevät lähestyy kovaa kyytiä, Etelä-Suomessa päivä on nyt jo noin tuntia pidempi kuin talvipäivänseisauksen aikaan!



Eikä talven taikaa tarvitse metsästä asti etsiä, löytyy sitä kotipihaltakin. Kuurankukat koristavat kasvihuoneen seiniä ihan kauttaaltaan, ja puut ja pensaat ovat kuin hopeasprayllä suihkutetut.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti