sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Ihanan harmaata



Nyt on viimeinenkin pyhäpäivä ja ylimääräinen vapaa vietetty ja alkaa ihana, tasainen harmaa arki :) Vaikka lomalla on tietysti kiva olla ja juhlat piristävät elämää, niin kuitenkin ihan parasta on se perusarki. Sitä osaa arvostaa yleensä vasta sitten, kun jänniä sattumuksia on osunut tielle vähän turhankin paljon. Ja miten kaikki, sekä hyvä että paha, tuntuukin aina kasaantuvan. Ensin yksi juttu, sitten toinen, ja kohta mennäänkin kuin lumivyöryn matkassa.


Ja kevät, se on taas pari päivää lähempänä :) Tunnelmaa nostattaa myös torstaina Mäntsälän kansalaisopistossa alkava pihasuunnittelukurssi! Kurssin kuvaus kuuluu seuraavasti:


Kurssilla selvitetään, mitä taustatietoja pihasuunnitelman tekoon tarvitaan. Opetellaan lukemaan kaava- ja karttakuvia sekä piirtämään kuvat toiseen mittasuhteeseen. Kurssilla piirretään yksi luonnossuunnitelma, josta selviävät pihan toiminnot ja alueet sekä yksi kokonainen pihasuunnitelma ja siihen tarvittavat detaljikuvat ja rakennekuvat/poikkileikkauskuvat. Mietitään myös pihan kuivatusta ja valaistusta. Tehdään materiaaliluettelot ja vihertyöselvitykset. Valmiit suunnitelmat kopioidaan ja viimeistellään.


Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Ja tulee kuin tilauksesta, sillä meidän pihalle pitää todellakin tehdä jotakin. Kurssi kestää yhteensä 36 tuntia, aina 2,5 tuntia kerrallaan. Toivottavasti saan jotain toteuttamiskelpoista aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti