keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Askartelun äärellä: kuusenkoristeet

Niin paljon kuin haluaisinkin olla kätevä käsistäni, niin en ole. Askartelu, käsityöt tai muut vastaavat toiminnot ei ole ikinä olleet mun juttu.


Koska mukavuusalueensa ulkopuolella olisi hyvä käydä säännöllisesti, päätin askarrella kuusenkoristeita. Ihan sen kunniaksi, kun vietetään ekaa joulua uudessa talossa. Ja joka jumalan joululehdessä ja blogissa on tehty selväksi, miten helppoa se on...


No ihan niin suurta riskiä en ottanut, että olisin itse tehnyt soodataikinaa, mistä olisin koristeet leipaissut, vaan käytin Fimo Light -massaa. Eli tehtäväksi jäi vain massan kaulitseminen levyksi ja koristeiden otto siitä muotilla.


Massan ostaminenkin meinasi kyllä mennä turhan vaikeaksi. Marssin askarteluliikkeeseen ja suoraan myyjän puheille. Näin teen aina, kun en tiedä mitä olen tekemässä, kuten vaikka alusasuliikkeessä. Kysyin valkoista Fimo Lightia. Kuulemma on. Myyjä johdatti minut nurkkaukseen, jossa oli toista hyllymetriä erilaisia massoja, joista pro-laatuisimmat olisivat tarvinneet kovettuakseen suunnilleen polttouunia. Ja värejäkin oli sen seitsemää sorttia. Sitä vaan ihmettelen, että miksi piti käydä läpi joka ikinen plaatu ja väri, jos minä olen kysynyt valkoista, tietyn merkkistä massaa ja vielä tuonut julki, että olen ihan noviisi näissä hommissa! Ei siinä silloin mitään ammattilaistason massoja paljon kaivata.


No massa on viimein kotona, eikun hommiin. Meinaa tyssätä jo siihen, että kaulinta ei löydy mistään, ilmeisesti on hävinnyt muutossa. Kätevällä emännällä on kuitenkin kaapissa kriisitilanteiden varalle Absolut-pullo, ja silläpä käy kauliminenkin kätevästi.




Ei ole ulkonäöllä pilattu, mutta itte tein! Kuvion painamiseen käytin Kastehelmi-tuikkukippoa. Osaa painaumista korostin mustalla tussilla. Olisin korostanut enemmänkin, mutta kävi ilmi, että tussi ei passaa koristeluun, vaan menee laakista tukkoon ja pilalle. Tyydyn siihen mitä sain.





Havuja saa nyt kätevästi omasta pihasta. Ei tarvitse sääliä eikä säästellä, koska karsittavaa on paljon.




Ihan omatekemän varassa en kuitenkaan ole. Tänä jouluna kuuseen päätyvät luultavasti nämä höyhenkoristeiset lasipallot sekä mustaksi maalatut metallitähdet. Tosin sen verran noista lähtee hötöä ilmoille, että nokka alkoi vuotaa saman tien... Ongelma se olisi sekin: olla allerginen joulupallolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti