perjantai 11. heinäkuuta 2014

Lomaviikon puuhailuja

Viikko on mennyt siis lomailun merkeissä, ja sääkin on toden totta suosinut :)

Alkuviikosta oltiin pari päivää anopin mökillä Iitissä. Paikka on kiva ja ympäristö kaunis, mutta ne ötökät! Itikkaa ja paarma ilma sakeanaan, nauti nyt olostasi siinä sitten...


Mutta paikka tosiaan on muuten ihana!


 Nukuttiin taas mökin ulko-ovi auki ja pelkkä hyttysverkko-ovi (tiukasti!) kiinni. Vesilintujen huutelua ja käenkukunnat kuuluvat sisälle ihan selvästi, muuten on hiljaista. Siinä on suomalainen äänimaisema kauneimmillaan!


Vesi on järvessä nyt tosi korkealla, ilmeisesti joku järven laskuoja tai -joki on tukkeessa. Rantakoivikkoon noussut vesi, eli seisovat lätäköt, tietysti lisää hyttysten viihtymistä.



Lana kahlaili taas mielellään rantavedessä. Ui se ei, ja tuolla rakenteella yritys varmaan päättyisikin nokka edellä järven pohjaan...


"Kumikäärme? Mikä kumikäärme?"  Kovasti on kuono harmaantunut. Tai kuono on ollut harmaa jo pitkään, mutta nyt harmaantuu silmänympäryksetkin. Turkki näyttää tosi kapiselta muutenkin, kun karvanvaihto on kesken, ja ohuessa karvassa olevista kohdista kuultaa ruskettunut iho selvästi läpi.


Kotona maalari maalasi taloa... Tai ihan isäntä itte, siis :) Etelään päin oleva päätyseinä oli kovasti maalauksen tarpeessa, joten tuumasta toimeen! Muut seinät on vielä niin hyvässä kunnossa, että vastamaalattu seinä ei erotu liiaksi joukosta. Jos oltaisiin maalattu koko talo, olisi väri saanut vaihtua vaaleansinisestä harmaaksi.


Ei ole sitten sahaa käytetty aikoihin! Vajasta löytyi tämmönen kiva ylläri, eli ampiaispesän alku. Tämänkin isäntä hoiteli pois päiväjärjestyksestä. Oli kyllä mielenkiintonen seurata toimenpidettä sivusta: vajan ulko-ovi ei pysy yksinään auki, joten mies "sulkeutui" vajaa Raid-pullon kanssa. Muutaman sekunnin päästä hän ryntäsi ulos karmit kaulassa ja teki varmaan uudet enkat sataselle karkuun pinkoessaan. Oli kuulemma ollut vähän äkäinen vastaanotto :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti