maanantai 27. helmikuuta 2017

Ikuinen epäonnistuja

On se nyt ihmeellistä, kun avokadon kasvatus siemenestä ei onnistu sitten millään! Olen kokeillut saattaa kasvua alkuun laittamalla siemenen vesilasiin, multaan osittain, multaan kokonaan... Kokeilematta on vain hammastikkutemppu, jossa siemen tuetaan lasin yläpuolelle killumaan hammastikkujen avulla niin, että vain osa siemenestä on veden varassa.




Nyt on siis menossa kokeilu, jossa siemen on kokonaan mullan peitossa, ja ruukun päällä on lasikupu tasaamassa kosteutta. Kuvussa on ylhäällä reikä, joten ilma pääsee vaihtumaan, eikä kosteutta kerry kuvun alle liikaa. Aikaa on kyllä vierähtänyt jo sen verran, että veikkaisin tästä tulevan epäonnistumisen numero... aika mones.




No paprikaa on kuitenkin tuloillansa! Alkuun on päässeet kumpikin, eli sekä valkoinen että oranssi suippopaprika. Ja eilen oli jo joissakin tomaateissakin vähän vihreää pinnalla.




Hyödynsin Cittarin nipputarjousta ja ostin muutaman viherkasvin lisää. Kuvassa on pari rönsyliljaa ja vesifiikus, joka onkin mulle ihan uusi tuttavuus. Tarkoitus olisi laittaa nämä riippumaan jossain vaiheessa. Rönsyliljat on musta kivoja tässä vaiheessa, kun ne ovat vielä aika pieniä ja lehdet kiertyvät nätisti kiepille. Isompana ne on helposti kauheita kuhilaita.


Nythän tuntuu olevan menossa oikea viherkasvibuumi, ja kasveilla sisustaminen on trendikästä. Mulle nämä ei kuitenkaan mitään muotijuttuja ole, vaan meillä on ollut viherkasveja aina, mielellään paljon. Varsinkin ensimmäisessä yhteisessä kodissamme oli oikea jungle fever... Silloin ei muuten kukaan vielä tykännyt peikonlehdestäkään, meillä oli ihana iso runkelo, joka jossain muutossa otti sitten itseensä vähän liikaa ja kuoli pois.


Olen tainnut jo kertoakin, että vanhimmat kasvimme, limoviikuna ja kaktus, ovat yli 15 vuotta vanhoja. Toki niitä kasveja aina välillä kuoleekin, huolimatta (tai johtuen...) hellästä huolenpidosta. Harmittaa aina, jos joutuu jonkun kohdalla luovuttamaan, mutta toisaalta, pääsee sitten myös ostamaan tilalle jotain uutta ja erilaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti