maanantai 25. toukokuuta 2015

Kasvihuonekausi on avattu!

No joo, saatoin olla vähän turhan innokas, mutta nyt on kasvihuonekausi virallisesti avattu! Istutin eilen kasvariin tomaatit ja paprikat. Nyt täytyy seurata tarkasti ennusteita yölämpötiloista, ja hallan uhatessa harsottaa taimet.

Tomaattien kanssa kävi niin kurjasti, että mun itse kasvattamat taimet ei sitten lähteneet kunnolla vauhtiin :( Hengissä ne ovat, mutta korkeutta on vain muutama hassu sentti. Eli itämisen jälkeen taimet eivät ole kehittyneet käytännössä lainkaan. Ei niistä ehdi enää mitään tulla.


No eipä hätää: reissu Keravan Muhevaiseen (josta saa todella laadukkaita taimia!), ja tomaattitilanne on pelastettu :) Tigerellat ja mustat tomskut jää kyllä haaveeksi, mutta ostin neljän eri lajikkeen taimet: Tiny Tim, ns. perustomaatti Tanskan vienti, Black Cerry ja jokin päärynätomaatti, never heard...


Tiny Timissä on jo paljon kukkiakin.
 
Tomaatit meni pienille lavoille, ja paprikat laitoin ruukkuihin.


Isommassa ruukussa on kaksi oranssin suippopaprikan tainta, ja pienemmässä ruukussa yksi valkoisen paprikan alku.


Valkoisia paprikoitakin on kaksi, toinen on tässä. Siinä on jo yksi kukkanuppukin :) Paprikat on mun itse kasvattamia, niiden kanssa meni vähän paremmin tuubiin kuin tomaattien...


Tämä onneton on kurkkumeloni. Kun nyt tuli puheeksi ei-niin-tuubiin-menneet... Lukuisista siemenistä iti kaksi, ja eilen onnistuin katkomaan hartaudella varjelluista taimista toisen. Nää on niin  hentoisia! Ainokaiseksi jäänyt saa nyt hetken levähtää ja karaistua kasvihuoneessa vanhassa purkissaan, ennen kuin istutan sen uusiin multiin. Jospa se siitä vielä!


Saa nähdä, joko tänä vuonna saisi yhtään mustikkaa! Pensaiden paikka ei tosiaan taida olla optimaalinen, toinen varsinkin vähän kituu... Levittelin juurille kunnon kerrokset haketta, sitä saatiin taas omasta takaa, kun silputtiin kuivuneita syreeninoksia ja männystä pudonnut kauhea karahka.


Lisäksi istutin vielä koivun juurella olevaan pataan kaksi aitoelämänlankaa. Siitä ne eivät pääse karkuun, mutta toivottavasti menestyvät, ovat ainakin sitkeähenkisiä maineeltaan. Paikka on meinaan paahteinen, jos tästä vielä joskus saadaan kesäsäät kohdalleen.

Kasvarista ja ulkolavalta puuttuu vielä kurkut ja kesäkurpitsat. Niiden kanssa maltan odottaa vielä. Eikä ollut taimiakaan vielä paljon tarjolla, ei sen puoleen. Tänä vuonna en esikasvattanut kumpaakaan näistä itse, meni maku viime vuonna, kun sato jäi lähes täysin saamatta.

3 kommenttia:

  1. Kasvihuoneessani on jo taimet olleet pari viikkoa. Tomaatit, paprikat ja kurkut ovat pärjänneet hyvin, ainakin toistaiseksi. Alussa peittelin ne yöksi harsoilla, mutta nyt ne ovat olleet pari yötä peittelemättä.Onnea kasvihuonekasvatukseen sinnekin :). Ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kasvihuoneessani on jo taimet olleet pari viikkoa. Tomaatit, paprikat ja kurkut ovat pärjänneet hyvin, ainakin toistaiseksi. Alussa peittelin ne yöksi harsoilla, mutta nyt ne ovat olleet pari yötä peittelemättä.Onnea kasvihuonekasvatukseen sinnekin :). Ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olin viime vuonna vähän turhan innokas, ja ekat herkkistaimet paleltui kesäkuun alussa. Toiset paleltui sitten juhannuksen räntäsateessa... Onneksi vain ulkoa, sisällä kasvihuoneessa olleet säästyivät. Mukavaa viikonalkua sinne :)

      Poista