sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kevätkuntoa

Ihanaa, on toukokuu! Tässä vaiheessa koitan aina ottaa jo varaslähtöä kesään, mutta kuten tavallista, se on aika vaikeaa. Viikonloppuna paisteli vähän aurinko, mutta tuli myös vettä kuin ties mistä tuutista, ja viime yönä mittari veti 1,5 astetta pakkaselle. No toisaalta, viime juhannuksena taisi olla samanlaiset kelit...

Ihanaa on myös se, kun joka paikassa vihertää jo hentoisesti! Marjapensaat on jo melko isollakin lehdellä, samoin nuori koivikko lenkkireittimme varrella. Metsän- ja ojanpohjatkin ovat jo aivan vihreitä, ja pihanurmikko pian ensimmäistä leikkausta vailla.

Laittelin viikonloppuna terassia kesäkuntoon, otin puutarhakalusteet ulos ja istutin ruukkuihin jo ensimmäiset kesäkukatkin.


Ajoin K-Raudan ohi, ja tuli runkoruusut mieleen. Viime vuonna jäin ilman, kun lähdin ostoksille vasta äitienpäivän jälkeen. Näköjään olikin jo äitienpäivätarjoukset voimassa, normaali hinta runkoruusulle on vähän alle 18 euroa kappale, nyt hintaa oli 12,95.

 
Valkoisena, tottakai :)

Oli tarkoitus laitella jo muitakin kukkia, mutta jäi vähän vaiheeseen... Sain sentään siivottua kasvihuoneen ja lavat, ne jäi viime syksyllä vähän huonolle hoidolle. Oli muuten kasvihuoneen seinänvierustoilla (siis sisäpuolella!) myyränkekoja rivissä :( Millähän niistä nyt eroon pääsisi. Hiirä ei ollut käynyt vierailulla kuitenkaan, sen paljasti koskemattomana pysynyt ruohonsiemenpussi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti