keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kukkii, kukkii...

Olenpas ollut laiska päivittämään blogia. Monesti aloitan, mutta kesken jää, ja kun kevät/kesä etenee niin vauhdilla, aiheetkin vanhenee jo siinä inspiraatiota odotellessa.

Tämä on niin ihanaa aikaa vuodesta. Kesän etenemisen näkee selvästi, jokaisena uutena päivänä on vähän vihreämpää ja vehreämpää kuin edellisenä :)


Nyt kukkii jo oman pihan kirsikatkin! Jos marjoja tulee yhtä paljon kuin on kukkia, niin niitä on sitten tosiaan paljon! Näistäkin edistymisen näki eilen jo päivän aikana: aamupäivällä kukkanupuista oli auki vain muutama, mutta iltapäivällä osa puusta oli aivan valkeana :) Olikin todella ihana, aurinkoinen ja lämmin päivä!


Herukatkin kukkii runsaasti, eli jos hyvin käy, on ihan hyvä marjasato luvassa! Äiti pääsee mehuttamaan... Pitäisi varmaan itsekin asiaan perehtyä :P Inhoan vaan sitä hajua, mikä mehumaijan poristessa leviää koko taloon! Lapsuudenkotini pihalla oli niin monta marjapuskaa, että mehuttaminen oli useamman päivän urakka, ja mehuja riitti koko vuoden tarpeiksi, ja ylikin.


Tämä ei taida olla suikeroalpi? Sellaisena se kyllä minulle kirppiksellä myytiin pari vuotta sitten... Googlen mukaan kyseessä voisi olla ehkä sinitalvio. Oli mikä oli, eipä tuolla isompaa merkitystä :) Istutin taimet siis toissakesänä, ja nyt pukkaa ensimmäisen kerran kukkaa! Tämän kasvin pitäisi olla herkkä levittäytymään. Se olisi toivottavaa, mutta ei ole ainakaan vielä tapahtunut. Sitä odotellessa! Seassa olevat rikkaruohot kyllä rehottaa...


Keskelle ruusupuskaa ilmaantui yllätystulppaani :) Myyrät taas siirrelleet sipuleita... Siellä mihin näitä istutin ei sitten näykään yhtään mitään.


Vuohenjuuren kukinta taas ei ole millään lailla yllätys, kasvi on sitkeähenkinen pirulainen! Se, miten aikaisin kasvi kukkii, on vain jokavuotinen ihmetys. Yöt on vielä reilusti kylmiä, kun se jo aloittaa. Ja muiden kukkien aloitellessa vuohenjuurella onkin kaikki jo ohi.



Orvokkeja ei ole ollut etuphialla pariin vuoteen (siis tarkoituksella), mutta yllätyskukkia jaksaa vielä puskea laattojen saumoista esiin :) Eli näiden alkuperä on orvokkiamppeleissa, ovat itse kylväytyneet ja sinnittelevät siellä, missä on rippunenkin multaa. Myös seinänvierussora on ollut suosittu kasvupaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti