keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Suomenhevonen - arjen sankari

Olen ehkä ennenkin maininnut, että olen suomenhevosfani. Ensimmäinen hevonen, jonka selkään kiipesin, oli suomenhevosruuna Merto-Poika. Nykyinen "vakkariratsuni" ja lempihevoseni on myös suomenhevonen. Ja siihen väliin mahtuu monia, monia tärkeitä hevosia, joista osa on ollut suokkeja.

Jo viime vuoden puolella kustantamo Amanita julkaisi juhlateoksen suomenhevosen kunniaksi, nimeltään Suomenhevonen - arjen sankari. Kirjaa on alettu mainostaa näkyvämmin vasta nyt, itsekin bongasin sen pari päivää sitten Hesarin sivuilta. Innostuin heti! Kirja on todella laaja, 448-sivuinen, sisältäen lähes 380 kuvaa. Siinä käsitellään mm. suomenhevosen alkuperää, käyttöä sodassa, töissä ja nykypäivän harrastuksissa. Kirjan on kirjoittanut joukko tunnettuja ja tunnustettuja hevosalan ihmisiä sekä tietokirjailijoita. Hesarissakin sekä kirjaa että suomenhevosta ylistettiin ehdoitta.

No minähän innostuin, kirja on saatava! Mutta mutta... sen hinta on kirjalle aika huimaava, 280 euroa! Ymmärrän, pieni painos ja tekijöiden on elettävä, mutta kyllä tuo hinta jättää aika monet suomenhevosfanit ulkopuolelle. Kirjan voisi kyllä maksaa esimerkiksi kymmenessä osassa, mutta tuntuu hassulle, että maksaisin yhtä kirjaa vuoden loppuun saakka. Noh, mulla on kohta synttärit... ;)

Muutama päivä sitten putkahti postiluukusta todiste hevosenomistajuudestani ;) eli Lahden Raviliigan jäsenkortti. Kortissa komeilee Piskon-Merkin (joka siis on sekin suomenhevonen!) kuva, ja lukee isolla komeasti OMISTAJA - OWNER.

Laittaisin tähän myös pari kuvaa, vaan tekniikka ei ole nyt yhteistyökykyistä... Katsotaan myöhemmin uudelleen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti