tiistai 13. tammikuuta 2015

Siemenostoksilla :)

Muutama päivä sitten postilaatikosta putkahti Exotic Gardenin siemenluettelo. Eilen oli sitten aikaa perehtyä siihen oikein huolella. Rakastan kaikenlaisia kuvastoja, katalogeja ja luetteloita! Niissä on ihanat värit, inspiroivat kuvat ja aivan erilainen tunnelma kuin jossain nettikaupan kylmillä saiteilla. Netti on kyllä maailman kätevin tapa shoppailla vaikkapa juuri kasvien siemeniä, niin minä ostokseni nytkin hoidin. Mutta sitä konkreettista kuvaston selaamista ja sivujen kääntelyä ei vain voita mikään!


Mieli olisi halajanut taas vaikka mitä, mutta sain pidättäydyttyä suht perusteissa. Viime vuonna vuoden vihannes oli tomaatti, joten sen kunniaksi kokeilin vähän erikoisempiakin lajikkeita. Nyt vuoden 2015 vihannekseksi on valittu sipuli. Tykkään kyllä sipulista ruoassa, mutta en ole ikinä sitä kasvattanut, enkä ajatellut aloittaa nytkään.

Viimekesäisten kokeiluiden perusteella tilasin tomaateista nytkin Tigerellaa. Sato jäi pieneksi, mutta laatu korvasi määrän. Tomaatin maku oli ihanan marjaisa, ei lainkaan hapokas. Tomaatit eivät hapokkuutensa takia ole oikeastaan suosikkivihanneksiani lainkaan, mutta poikkeuksiakin joukosta löytyy.


Itselleni uutena otan kokeiluun pienen, pensasmaisesti kasvava Heartbreakerin, jonka hedelmä on lähes sydämenmuotoinen. Sen pitäisi viihtyä jopa puolivarjossa, joten se voisi olla sopiva terassilla ruukussa kasvatettavaksi. Mikäli kasvihuoneesta loppuu tila taas kesken...


Ja vielä yksi astetta eksoottisempi valinta, Indigo Rose, joka on maultaan luumumainen ja muuttuu kypsyessään lähes mustaksi.


Ihan vain edes jonkunlaisen sadon varmistamiseksi ostan kyllä vielä jonkun perustomaatin siemeniä, mutta niitä löytää ihan lähikaupastakin.

Viime vuonna kokeilin erilaisia kurkkujakin, ja niissäkin sato jäi kokonaisuudessaan laihanlaiseksi. Nyt tilasin erikoisuutena Carosello kurkkumelonin.


Niiden maku on sekoitus kurkkua ja melonia. Muuten tyydyn kurkuissakin perusratkaisuihin.

Ja vielä pari paprikaa: oranssi Hamik ja valkoinen Amyka.



Muita paprikoita en varmaan laitakaan. Viime vuonna minulla oli myös joku valkoinen ja oranssi paprika, en muista olivatko juuri nämä samat. Joka tapauksessa niistä tuli sekä määrällisesti että laadullisesti paras sato. Isot, punaiset paprikat eivät ehtineet kypsäksi saakka.

Sitten vielä vähän kesäkurpitsaa, ehkä optimistinen meloni... Saa nähdä mitä keksin, mutta eksoottisimmat rehut jätän suosiolla väliin. Nimimerkillä "ei pepinon pepinoa"...

(Kaikki kuvat Exotic Garden)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti