keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Yllätysaskartelua

Olin ilmoittautunut Järvenpään Kukkatalon kurssille, ja sepä osoittautui ihan erilaiseksi kuin mitä olin kuvitellut :P Kuvauksessa kerrottiin, että kurssilla tehdään pöytäkuusiasetelma ruukkuun. No minä luulin, että siellä siis istutetaan joku koristehavu ruukkuun, ja koristellaan se. Eli kukkia ja sidontaa -tyyppistä meininkiä. No ei ihan...


Kuusi kyllä tehtiin, mutta askarrellen! Enempi sidontaa kuin kukkia... Toisaalta otti vähän päähän, kun kurssi ei ollut kovin halpa, 39 euroa, mutta toisaalta tulipahan kokeiltua, tieten tahtoen en olisi tuommoselle kurssille varmaan koskaan mennyt.

Lyhykäisyydessään kuusi kasattiin niin, että ruukkuun juntattiin siihen napakasti istuva kuivasieni, siis oasiksen tapainen, mutta kuivana käytettäväksi tarkoitettu. Kanaverkosta muotoiltiin kuusen hahmo, ja se istutettiin sieneen. Sitten vaan päällystettiin kuusi havuilla, meriheinällä, sammaleella jne, jotka kiedottiin paikalleen ohuella rautalangalla. Muutaman risunkin saattoi tökätä vielä sinne alle kanaverkkoa vahvistamaan.

Kun havut ja muut vihreät oli suunnilleen ojennuksessa, päälle kiedottiin vielä ohutta hopealankaa. Sillä sai kuusen pintaa vielä siloiteltua, se tahtoi olla alkuun aika pörröinen.

Kuusi koristettiin leikkoruusulla, jota varten kuusen läpi, sieneen saakka, tökättiin vesiputkilo. Ruusun pystyy näppärästi vaihtamaan, kun se kuihtuu. Ja muita koristeita saattoi sitten lisäillä mielensä mukaan, ne kiinnitettiin kuumaliimalla. Itse käytin pieniä kuivattuja kastanjoita ja (ilmeisesti) chilejä, ja valkoisia koristepalloja.

Sen verran olen perfektionisti, että en ole varma kelpuutanko tuota tekelettä esille joulun ajaksi... Vaikka pakko myöntää, että suhteessa omiin kykyihini ja askartelukokemukseeni tuosta tuli melko pätevä! Eikä se ollut ollenkaan hassumman näköinen verrattuna muiden kurssilaisten kuusiinkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti