maanantai 15. joulukuuta 2014

Kolmaskin adventti meni jo...


Aika kuluu kyllä ihan hirveän nopeasti! Haluaisin laitella joulua jo enemmänkin, mutta en vaan ehdi! Tai en saa aikaan. Aloitan monta juttua ajatuksen tasolla, hommaan ehkä tarvikkeitakin, mutta siihen sitten tahtovat jäädä.

Meillä oli tänään viimeinen asuntonäyttö tälle vuodelle. Nekin on rajoittaneet vähän, ja stressanneetkin. Aina pitäisi kodin olla tiptop-kunnossa, ja mitään askarteluja tai viritelmiä ei oikein uskalla jättää kesken. Jospa nyt sitten saisin jotain valmiiksi asti!


Piipahdin tosiaan lauantaina Lahdessa, kävin "joulupukkikeikalla", kampaajalla ja äidin luona. Häneltä sain kuvan valkoisen amarylliksen, yllättäen hänkin tietää, mikä mun lempparijoulukukka on :) Siinä on peräti kolme vanaa, ja ne on jääneet mukavan mataliksi.. Se oli alun perin rondellassa, mutta inhoan niitä, joten riipasin sen heti pois. Ruukku on ihan perusvalkoinen, ja istui aika näppärästi tuohon koriin. Nuo sipulikukkien ruukut tahtoo olla just hankalan kokoisia, "normaalia" isompia, joten niille ei meinaa löytyä sopivia suojaruukkuja.


Mun aikaisempikin amaryllisasetelma kehittyy ihan mukavasti. Vanat on jääneet melko mataliksi (mitä siis aina toivonkin), ja kukkia on jo aika paljon auki. Voi olla, että ennen joulua pitää vielä vaihtaa tuohon loppuunkukkineita uusiin.

Jotain pientä olen sentään saanut tehtyä, vaikka kyllä otti aikansa:


Nappasin ojassa kasvavasta pajusta (vai mikä lieneekään) oksan tuohon isoon AIV-rehupulloon. Olisin laittanut siihen muuten jonkun havun, mutta pullossa on halkeama, eikä se pidä vettä. Ihan alkuun mulla oli siinä led-valoketju, mutta kun laitoin ikkunaan tähti"verhon", ja viereisellä jakkaralla on adventtikynttilät, alkoi nurkassa olla valoa jo vähän liikaakin. Lisäksi valosarjat oli keskenään eri sävyiset, ei hyvä.

 
Oksaan sopii hyvin kevyet paperitähtikoristeet, oksat on aika hentoiset. Melkoinen kliseehän tuo on, mutta eipä mulla niitä omaperäisiä ajatuksia hyvin muutenkaan ole ;) Pääasia, että miellyttää omaa silmää.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti