perjantai 19. heinäkuuta 2013

Nizzassa 11.-18.7.2013

Eli eilen palailtiin ns. Ranskan Rivieralta, Nizzasta. Siellä vierähti viikko, ja vaikka matka osui melkein yksiin tämän 10-vuotishääpäivän kanssa, niin mistään juhlamatkasta ei kuitenkaan ollut kyse.

Hotelli, Nicea ***, oli muuten ok, mutta majoittavat mielellään isoja ryhmiä, ja äänieristys huoneesta toiseen on olematon... Mökää siis piisaa! Kaupunkina Nizza vastasi ihan odotuksia, mutta ilmat oli olettamaani epävakaisemmat. Lämmintä oli kolmisenkymmentä astetta joka päivä, mutta iltaisin oli melko pilvistä, ja pari sadekuuroakin mahtui viikkoon.


Vanhalta linnoitukselta oli hyvät näköalat kaupunkiin ja rannalle. Kohdalle sattui juurikin vähän pilvisempi ilta.


Huipulla oli komea vesiputous. Ilmeisesti se, tai ainakin köngäs, on kuitenkin keinotekoinen.


Vanhan kaupungin katot on kaikki punaisia, vähän saman näköisesti kuin Kroatiassa, Dubrovnikissa. Vanhassa kaupungissa kujat on tosi kapeita, ja julkisivut joko kauniita tai rähjäisiä, vähän sen mukaan, miten remppa etenee...




Ja kun Ranskassa ollaan, niin ruoan lisäksi ilmassa tuoksuu yksi lemppareistani, laventeli!



Rantaelämä oli muuten todella kallista! Kaksi aurinkotuolia ja varjo maksoivat 50 euroa per päivä, litran pullo vettä 6,50... eikä omia juomia saati syötäviä todellakaan sallittu! Rannat ovat kivikkoisia, joten uimatossut tuli ostettua heti loman alkuun.




Yksi kaupungin maamerkeistä on rantakadun varrella sijaitseva klassikkohotelli Negresco:



Nyt ei ollut pilvistä, vaan vastavalo :)

Kaiken kaikkiaan Nizza on kaunis ja viehättävä kaupunki, mutta mielestäni siitä on vaikea saada edustavia kuvia! Tunnelma täytyy siis vain kokea itse...

Lisäksi kävimme Monacossa katselemassa isoja veneitä ja nopeita autoja, ja Nizzan jokamaanantaisilla antiikkimarkkinoilla. Laittelen niistä toisen postauksen, ettei kuvia tule yhteen aivan tuhottoman paljon.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti