maanantai 22. heinäkuuta 2013

Nizzan antiikkimarkkinat & kukkatori

Nizzan vanhan kaupungin laidalla olevalla aukiolla on muutoin kukka- ja hedelmätori, mutta maanantaisin tilan valtaa antiikkimarkkinat. Kirppisten ja vanhan tavaran ystävänä olin tietysti tikkana paikalla, itse asiassa kahteenkin otteeseen.

Vaikka tavara oli enimmäkseen kirppislaatuista, niin hinnat oli antiikin mukaan. Eli eipä meikäläisen budjetilla sieltä mitään ostoskeltu :/ Toki halpaakin tavaraa oli mukana, mutta se oli sitten ihan roinaa.



Koska isomman tavaran kotiinkuljettamisessa olisi ollut omat ongelmansa, katselin lähinnä koruja. Niilläkin oli hintaa, vaikka osa oli selvästi uusvanhoja, ja osa rehellisesti rihkamaa. Kummallisia nuo fransmannit: lähes kaikissa korvakoruissa oli nipistinlukot. Jäi sitten korutkin ostamatta.

Monissa kojuissa oli muuten kyltit, joissa kiellettiin valokuvaaminen. Siksi kuvia piti räpsiä vähän salaa, minkä huomaa...



Yhden aivan ihanuuden löysin, nimittäin keraamisen ranskanbulldogin! Siitä ei tietenkään saanut ottaa kuvaa. Hintaa bullalla oli 200 euroa, mikä todellakin ylitti antiikkimarkkinoille varaamani budjetin. Toisessa kojussa oli vähän samantapainen, joka olisi irronnut neljällä kympillä. Lähtöhinta silläkin oli 115 euroa, mutta tuolloin oli jo iltapäivä, ja hinnoista selvästi ilmat pihalla. Tällä bullalla oli kuitenkin bullaksi liian terävät korvankärjet, ja lisäksi silmät olivat "pehmolelutyyppiset" helmet, joten kiitos mutta ei kiitos. Myyjä kyllä esitteli (ranskaksi, tottakai) jotain valmistajan leimaa sieltä pohjasta, eli aitoa tavaraa piti olla, mutta minun silmääni tuo ei tiimarikamaa kummempi ollut. Siksi jäi sekin pysti ostamatta.


Useissa kojuissa myytiin sekä uusvanhoja että oikeasti vanhoja julisteita sekä vanhojen ranskalaisten lehtien sivuja. Hintaa oli taas hirveästi, pienimmilläkin kymppejä. Ja kuvia ei tietystikään saanut ottaa.

Hauskin silmiin osunut esine oli Tamara Aladinin kääntömaljakko, samanlainen, mitä omasta hyllystänikin löytyy :) Teki mieli mennä haastattelemaan myyjää, että mistä hän on sen saanut, mutta epäilin kielimuuria liian vahvaksi.

Monessa kojussa oli myynnissä ihania isoja ja koristeellisia taulunkehyksiä. Juuri sellaisia, mitä olen etsinyt! Harmi tosiaan, että matkatavaroihin ei sellaista(kaan) olisi saanut sitten millään. Myös kauniita vanhoja peilejä oli usealla myyjällä, mutta niissä tuli sitten koon lisäksi taas hintakin vastaan.



Tilaongelman olisi tietysti voinut ratkaista hankkimalla jonkin ihanan vanhan matkalaukun tai -arkun ;) Yhtä hatturasiaa hypistelinkin jo aika tosimielellä, mutta epäilin, ettei sitä olisi kokonsa puolesta saanut koneeseen käsimatkatavarana. Ja ruumaan laitettavaksi se olisi ollut aivan liian hauras.

Viikon muina päivinä aukiolla tosiaan on sitten kukka- ja hedelmätori. Väriloisto ja tuoksu olivat huumaavat, kuin parfyymiä lämpimässä ja kosteassa ilmassa :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti