keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Hyvinkään Asuntomessuilla

Kun lomalla oli sopivasti aikaa, ja asuntomessut (http://www.asuntomessut.fi/hyvinkaa-2013) melkein naapurissa, niin pitihän siellä poiketa. Varsinkin, kun satuimme saamaan ilmaiset liputkin :)

Onneksi tajusimme lähteä liikkeelle heti aamupäivästä, kun messut avasivat ovensa. Silloin taloja sai kierrellä vielä aika rauhassa. Iltapäivällä ryysis oli niin kamala, että jätimme muutaman kohteen suosiolla väliin, ja lähdimme kotiin. Aikaa vierähti siinä katsellessa ja ihmetellessä viitisen tuntia.

Kuvia tuli otettua enemmänkin sisustusratkaisuista kuin itse taloista, ylläri pylläri ;) Eipä silti, kyllä talotkin kiinnostivat ihan eri lailla kuin ennen, kun rakentaminen pyörii itselläkin mielessä.


Valkoinen ja turkoosi on raikas väriyhdistelmä sisustuksessakin. Itselläkin on joku "turkoosi kausi" menossa, taitaa kuulua kesään...


Tässä oli jo yritystä kuvata talon pohjaratkaisua, mutta tilaa kuvaamiseen oli aika niukalti. Jokatapauksessa päämakuuhuoneesta oli käynti sekä walk in -vaatekomeroon että kylppäriin. Näppärää! Toisaalta kylppäriin ei päässyt mitään muuta kautta  - vähemmän näppärää.


Tässä vaatekomerossa oli tilaa pukeutua ja laittautua muutenkin. Oikea budoaari!



Harmonista sävymaailmaa: roosaa makkarissa, harmaata olkkarissa. Olohuoneen taulut toimivat samalla valaisimina.




Erilaisia työpisteitä. Mulle kelpaisi kaikki! Keskimmäisen kuvan kolmesta tikashyllystä kasattu kirjahylly on kiva idea.


Matala lekottelusohva on kasattu pyörien päälle. Vähän sama idea, kuin kuormalavoista tehdyssä sohvassa tai sängyssä.


Muuten simppelissä vessassa katse kiinnittyy peiliin, siis muutenkin, kuin vain omaan kuvaan :) Mutta minne kaikki pieni tilpehööri laitetaan??


Seinätarrat ja -tekstit on edelleen suosiossa. Tämä pirteän värinen maailmankartta oli osoitteesta art4u.fi.


Ikkunasta näkyvä metsikkö jatkuu kivasti seinäpinnassa. Koko talon sisustus oli muutenkin melko luonnonläheinen, nimikin taisi viitata Lappiin.



Romantiikka ryhdistyy ripauksella mustaa.


Kappas vaan, myin just äsken tuommoisen ns. ohjaajantuolin (mustalla kankaalla tosin) kirpparilla vitosella :p Noh, ei sille vaan löytynyt meiltä paikkaa.


Valkoista valkoisella, valoa ja vaaleaa puuta...



Saunoista ei saanut hyviä kuvia sitten millään. Trendi tuntui olevan melko tummaan päin, mutta harva sauna enää oli aivan musta. Joku oli ihan valkoinenkin, tuntui hirmu kalsalta. Itsekin haluaisin meille tällaisen savusanunamaisen tummuusasteen. Kylppäreissä oli lähes järestään kaksi suihkua, pienissäkin taloissa. Ja sadesuihkut oli tosi yleisiä.

Moneen kylppäriin oli ängetty wc-pönttö, vaikka näytti siltä, ettei se sinne istuisi sitten millään. Ja talossa saattoi olla jo muutenkin kaksi vessaa. Ennätys taisi olla yksi pieni talo, jossa oli yhteensä neljä pönttöä! Kaksi vessoista oli vierekkäin niin, että oikeasti oli vain seinä siinä välissä.


Kasvihuoneen ja kasvatuslavoja bongasin vain yhden talon pihasta. Monilla terasseilla oli kyllä ruukuissa tomaattia, paprikaa ja avomaankurkkuakin. Todella monen talon pihalla oli palju, poreamme tai ihan uima-allas. Kun tontit on messutonttien tapaan todella pieniä ja naapuri ihan harjassa kiinni, niin polskuttele sitten siinä "omassa rauhassa".

Mutta kaiken kaikkiaan, kivoja taloja ja paljon ideoita. Kannattaa poiketa, kun vielä ehtii.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti