tiistai 9. kesäkuuta 2015

Syreenin tuoksu huumaa pään...

Sireenin tuoksu huumaa pään
on sininen ilta
Ja taivaanranta roihuaa
kun aurino käy maalaamaan...

Näin sanaili Samuli Edelmaan jo useampi vuosi sitten. Ja oikeassa oli, syreenin tuoksu todella huumaa! Siniset illat on jääneet tältä kesältä vielä puuttumaan, auringon maalailujenkin kanssa on vähän niin ja näin :P


Lila syreeni kukkii nyt todella hyvin ja runsaasti! Valkoinen puolestaan on niin huonossa kunnossa, ettei siinä ole yhtään kukkaa. Suurin osa oksista kuivui ja kuoli viime talven aikana, ja kun ne karsittiin pois, niin eipä paljoa jäljelle jäänyt. Elpyneekö enää, nähtäväksi jää.

Syreenin lisäksi nyt kukkii ja tuoksuu moni muukin ihanuus, kuten kielot!


Istutin perennapenkkiin uusia kasveja noin viikko sitten.


Ainakin tuoksukurjenpolvi tuntuu viihtyvän, sillä se aloitti kukinnan saman tien :) Kukat ovat paljon pinkimmät, kuin mitä mulle mainostettiin. Etsin ensisijaisesti valkoisia kukkijoita, ja tämän piti olla hennon vaaleanpunainen. Noh, sama tuo, pääasia että on täytettä penkissä.


Mustikkapensailla on nyt kolmas kesä alkamassa, ja ensimmäistä kertaa toinen niistä teki kunnon kukat! Marjoja ei vaan taida tulla, sillä mustikka vaatii pölyttyäkseen kaverin, ja kaverissa taas ei ole yhtään kukkaa...


Aitoelämänlankakin jaksaa tehdä kukkasen kerrallaan, vaikka kasvi muuten kituuttaa. Kävin Muhevaisissa muilla ostoksilla, ja kysyin samalla mahdollista syytä kasvin huonoon kuntoon. Epäilivät kylmää kesää, koska kasvupaikan olosuhteissa pitäisi kaiken olla kunnossa. Varsinkin köynnöksen ylimmät lehdet ovat ihan nahistuneita ja nuupallaan. Kukkakin tulee aina aivan kasvin tyveen.


Kukkien viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, valkoinen paprika on jaksanut aukaista kukkansa :) Ja nuppuja on tullut lisää. Hyvä juttu, kukkia pitäisikin tulla lisää, että pölytys onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti