lauantai 17. toukokuuta 2014

Valmisteluja kasvihuoneella

Lämpimät ilmat on viimein alkaneet :) Taimet muuttaa kasvihuoneeseen näinä päivinä, laittelin sitä tänään kuntoon. Ja tänään leikattiin ruoho ekan kerran, mä niin rrrrakastan sitä kesäistä, vihreää tuoksua!!


Vaihdoin osan lavojen mullasta uuteen. Siirsin vasemmassa takakulmassa olleen ison muovisaavin ulos, ja laitoin uuden metallisen tilalle.


Näin päin siksi, että muovisen saavin pohjaan sai tehtyä reiät liikojen vesien pois valumista varten. Ulkona kun sitä vettä tuppaa joskus tulemaan enemmän kuin on tilattu... Ulos tuli samalla entistä enemmän kasvatustilaa.

Muutamalla lavalla on multaa nyt turhankin paljon, mutta pohjalla oleva multa oli aika savista, ja oli helpompi nakata päälle uutta, kuin lähteä vaihtamaan kaikkia multia uusiin. Onpahan kasvutilaa juurille nyt ainakin!


Kasvihuoneessa on nyt vasta yksi "asukki", mansikkaruukku. Siinä on samassa kolmea lajiketta: aikaista Honeyea ja Jonsokia, sekä myöhäisempää Polkaa. Tilaa on vielä, joten laitan siihen vielä jotain.

Mulla on ollut tapana aina äitienpäivän jälkeen pelastaa kaupoista puoleen hintaan myytäviä ruusunraaskuja. Ihan hyviä niistä on aina tullut :) Toivottavasti nytkin.


Meidän talon sisäänkäynnin ympäristö on kivetty, joten jos (eli kun) siihen tahtoo vähän eloa, sitä on järkättävä ruukkuihin. Paikka on suojaisa ja kuuma, ja ruusut on viihtyneet siinä aina hyvin, kukkien pitkälle syksyyn.


Kaikki ruusut on tietysti valkoisia :) Yksi on rungollinen, kaksi muuta "tavallisia". Tavikset voisi syksyllä istuttaa maahan, jos saa aikaan ja muistaa...


Vielä on ruukku vähän iso, mutta kyllä se siitä! Painaa muuten ihan pirusti. Löysin sen lahtelaisesta puutarhaliikkeestä puoleen hintaan. Jalustan kulmasta puuttuu pala, mutta sehän ei haittaa.


Ulkona alkaa olla jo aivan vihreää :) Kriikuna kukkii...


...ja ihan kohta kirsikkakin!


En ole varma onko tämä isotuomipihlaja, mutta siltä se vähän vaikuttaa:


Puska kasvaa naapurin puolella, mutta oksat työntyy aidan läpi meidän pihatien puolelle. Ja taitaa siinä joku kasvaa ihan rehellisesti pihatien penkallakin. Ihana alkukesän kukkija se on, oli sitten mikä hyvänsä! Pitäisi ihan kysyä naapurilta, koska haluaisin sitä omaankin pihaan.

Nyt nappasin yhden meidän puolelle tulevista oksista maljakkoon, saa sisällekin vähän kesän tuntua :)














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti