sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Huh hellettä!

Helle on hellinyt muutaman viime päivän ajan ihan tosissaan. Mahtavaa :) Muuten en tosiaan valita, mutta Naisten Kympillä meinasi tänään tulla turhan hiki. Lämmintä oli muutamaa astetta vaille +30 C, ja porukkaa kupsahteli reitin varrelle.

Meillä oli näyttö taas tänään. Ei taida tulla kauppoja :/ Ihmiset pelkää hallinnonjakosopimuksella olevaa tonttia, vaikka se ei tosiaan ole mikään mörkö!

Laittelin eilen vähän lisää kesäkukkia ruukkuihin, pääasiassa valkoisia, tottakai :)


Kosmoskukkaan tutustuin ekan kerran viime kesänä, ja tykästyin niin, että nyt piti oikein metsästämällä metsästää valkoista. Muhevaisesta löytyi. Olen vähän samoilla linjoilla äitini kanssa, hänen mielestään kosmoskukka on aito, oikea kesäkukka sanan kaikessa merkityksessä :)


Kosmoskukka jaksaa kukkia läpi kesän, kunhan vain muistaa poistaa kuihtuneet kukinnot ja lannoittaa silloin tällöin.


Yksi vakiolemppareistani on mustasilmäsusanna, valkoisena sekin, vaikka mielestäni valkoinen variantti kukkii ja kasvaa olemassa olevista väreistä huonoiten. Liikaa jalostettu, kai? 


Tässä piti käyttää vähän aikaa, vaivaa ja kukkia & sidontaa, sillä kukka myytiin kolmeen tukikeppiin kietoutuneena, ja halusin siirtää sen siitä tähän pajukartioon. Vuorokaudessa kukka on alkanut jo tarrautua uuteen tukeeensa, joten eiköhän se siitä.


Tämäkin alkaa olla klassikko, eli valkoista terassihortensiaa ja lankaköynnöstä sinkkitynnyrissä. Paikka talon seinustalla on hieman haasteellisen paahteinen, mutta jotain kaunistusta tuolle paikalle on aina saatava.


Perennapenkissä taitaa edelleen olla enempi rikkaruohoa kuin perennoita, mutta suhde on vähitellen kääntymässä toisin päin :) Pitäis vähän kitkeä taas... Se vaan on ainoa pihahomma, josta en tykkää sitten yhtään!


Koivun juurella olevassa padassa on ollut milloin mitäkin köynnöstä kiipeilemässä heinäseivästikkaisiin. Viime vuonna oli ruusupapua, nyt on keisarinkiertoa. Ihan uutta mulle. Jonkun aivopierun takia en tullut edes ajatelleeksi kukkien väriä, ja ne näyttää nyt sitten olevan punaisia. Viimeinen vaihtoehto, minkä olisin valinnut :p mutta olkoon nyt.


Kukka itsessään on hauskan mallinen sykerö, siitäköhän kasvi on saanut nimensä kierto-osuuden. Aikaisin alkoi kukinta, taimi ei vielä ole suurensuuri.

Ai niin, etualalla olevat taimet on pink marshmallow -verenpisaraa. Näidenkin kanssa saa ihmetellä, että ehtivätkö kasvaa isoiksi kesän aikana, niin vaatimatonta on tähän asti ollut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti