torstai 20. kesäkuuta 2013

Olen haaveillut omasta pienestä kasvihuoneesta jo useamman vuoden, ja vakavammin siitä saakka, kun kolmisen vuotta sitten muutimme omakotitaloon, jonka pihaan kasvihuone passelisti mahtuisikin. Aikaisempina kesinä tyydyin kuitenkin kasvattelemaan avomaankurkkua ja tomaattia kasvatuslavoilla, enemmän ja vähemmän hyvällä menestyksellä...

Tänä keväänä sain kuitenkin miehen sitoutettua projektiin, eli kasvihuoneen kasaamiseen. Tai suurin työ ei itse kokoamisessa ollutkaan, vaan pohjan tekemisessä, sillä tonttimme ei ole aivan tasamaata.

Mieluiten olisin rakennellut uniikin kasvihuoneen vanhoista ikkunoista, mutta siihen ei mieskään sentään suostunut. Niinpä sain luvan tyytyä tällaiseen tällaiseen Palram Harmony -kasvihuoneeseen. Kooltaan se on 5,7-neliöinen. Olisihan valmiistakin kasvareista löytynyt kivemman näköisiä, puurunkoisia jne, mutta koska joskus innostukseni on kovin ohimenevää, en ollut valmis tekemään suurta rahallista investointia.

Tämmöinen siitä sitten tuli:



Ei ole kauneudella pilattu, mutta onpahan nätimpi kuin kennolevystä kasattu, ja täyttänee tarkoituksensa.

Ajatukseni oli esikasvattaa itse kaikki taimet, mutta en aloittanut tarpeeksi ajoissa. Omaa tuotantoa ovat kuitenkin kesäkurpitsat, kasvihuonekurkut, vesimelonit ja paprika. Tosin paprikoiden alku oli niin vaisu, että ostin varalta yhden isomman taimen. Ostettuja ovat myös kirsikka- ja luumutomaatit sekä mansikka.


Vasemmalla ihan alhaalla on mansikka ruukussaan, sitten paprikaa lavalla. Naapurilavalla on kirsikka- ja luumutomaatti, kumpikin oman basilikaseuralaisensa kanssa. Vasemmassa takanurkassa on vesimeloni, ja takaseinän isolla lavalla sekä kesäkurpitsaa että kurkkua. Oikealla ruukussa on kehäkukkaa ja ruukutuspöydän kulman taa jää toinen mansikkaruukku.


Blogin aloitus on viivästynyt muiden kiireiden takia, ja näiden kuvien ottamisen jälkeen kasvu onkin lähtenyt hyvin käyntiin. Ensimmäistä satoakin päästään korjaamaan ihan pian, sillä kesäkurpitsa on ollut ahkerana :) Kukat ovat aivan valtavia, yli kämmenen kokoisia. Poikakukkia on vain paljon vähemmän kuin tyttöjä, joten ensimmäisestä kukinnasta ei kovin montaa kurpitsaa tule. Jotain kuitenkin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti