perjantai 21. kesäkuuta 2013

Hyvää Juhannusta!

Hyvää Jussia :) Mullahan sellainen onkin joka päivä ;)

Kuten ennenkin, me ei vietetty aattoa mitenkään erityisesti. Grillattiin, käytiin motskariajelulla "maalla" (eli Sipoossa ja Porvoossa), otin aurinkoa... Kerrankin on aurinkoinen juhannus! Ja hoivasin tietysti kasvaria.

Aloitin sadonkorjuun ehkä vähän aikaisin, mutta en malttanut enää odotella.


Tämä on siis kesäkurpitsa :) Vähän alamittainen, tai varsinkin hoikanpuoleinen vielä. Maistui ihan hyvältä, eli neutraalilta. Tämän halusinkin tarkistaa, kun näiden "vesivihannesten" kastelun kanssa saa olla tarkkana. Jos kastelee liian vähän, maku on kitkerä. Toisaalta en halua kastella määrättömästikään, ettei kasvarin ilmankosteus nouse ihan kamalasti. Tomaatti ja paprika kun pärjäävät vähemmälläkin. Paprika meinaa olla pulassa, kirvat tekevät invaasiota.

No olen minä vähän päässyt maistelemisen alkuun muutenkin, sillä ekat kuukausimansikat ovat kypsyneet.


Ja tässä niitä tulee lisää... Pakko sanoa, että kuukausimansikan maku ja rakenne eivät ole kummoiset. Ne ovat pehmeitä, pieniä ja vetisiä. Puskan malli on muutenkin vähän mahdoton, ja raakileet retkottavat mullassa. Vaatii siis tukemista, tässä siihen tehtävään on päässyt vanha jousi.

Tavallinen "amppelimansikkakin" on raakiletta täynnä, ja marjoista näyttää tulevan huomattavasti isompia ja kiinteämpiä kuin kuukausimansikasta.


Juhannusruusu oli tänä vuonna melko aikaisessa, kuva on otettu jo muutama viikko sitten. Kukkia tulikin pensaaseen todella paljon! Ruusu piti leikata viime keväänä alas, koska talvella kaadettu koivu oli rusentanut sen täysin. Niinpä se ei kukkinut viime kesänä, mutta otti sen kyllä hyvin takaisin tänä vuonna.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin... Ihanaa Juhannusta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti