keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Ei etene

Juuri kun kuvittelee kevään pääsevän viimein voitolle, niin talvi tekee pikaisen paluun.




Ihan jäi lumi maahan asti, ja oli aika mielenkiintoista selvitellä työmatkaa kesärenkailla. Moottoritie on tietysti sula, mutta pikkutiet paikoin petollisen jäisiä.


Vielä on maa niin jäässä, ettei pääse kuopsuttamaan kukkapenkkiä tai raikkoamaan paikkaa kasvihuoneelle ja lavoille. Kasvihuone on tulossa postin matkassa kai tänään, lavat on vielä ostamatta.



Esikasvatukset jakselee tuuheasti. Talouspaperissa idätetyt green zebra -tomaatit on ottaneet selvän kaulan muihin tomaatteihin. Jos olisin jättänyt nämä mullassa idättelyn varaan, niin voi olla, että olisin jäänyt kokonaan ilman. Kaikki mullassa laitetut green zebran taimet on kituneet pois.




Paprikoiden koko ei ole koulimisen jälkeen kasvanut, mutta muuten ne jakselee ihan terhakasti. Mustasilmäsusannat ponnistaa hyvin myös, samoin kuutamoelämänlanka. Kosmoskukkien alut on vielä ihan hentoisia, ja itäminen oli tosi epätasaista.




Samoin isosamettikukka on ottanut vähän vaatimattomman lähdön, ja siemenistä iti vain noin puolet.




Tein itse ja säästin :) Meidän iso peikonlehti on niin tuuhea, että siitä raski raksia pois muutamia ilmajuurellisia oksia. Tökkäsin ne ensin veteen kasvattamaan lisää juurta, ja nyt sitten multaan. Toivottavasti alkaa viihtyä.


Nuo kuvissa näkyvät keltaiset liimalaput on ihan loistava keksintö pikkukärpästen torjuntaan! Esikasvatukset on tuoneet mukanaan kosteassa mullassa viihtyvien kukkakärpästen armeijan, mutta hyökkäys on pysähtynyt näihin tyystin. Kyseessä on Neudorffin kelta-ansa, joka houkuttelee puoleensa lentäviä vihulaisia. Laput on sivelty myrkyttömällä, hajuttomalla, valumattomalla ja kuivumattomalla liimalla, ja ne sopivat käytettäväksi niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Nämä on pienintä kokoa, ulos lavoille tai kasvihuoneeseen voi viritellä isompiakin. Ja ihan takuulla virittelenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti