tiistai 7. huhtikuuta 2015

Vertailun vuoksi...

Otin jonkun aikaa sitten osan ikkunalla kasvaineista tomaatin- ja paprikantaimista valohoitoon. Eron toden totta huomaa.


Etualalla siis keinovalossa kasvanut paprikantaimi, ja taustalla luonnonvalon varassa kasvaneita. Ei tarvinne selitellä sen enempää...


Huono kuva vastavaloon, mutta ehkä siitä selvän saa. Vasemmalla on pitemmän aikaa keinovalossa viettänyt mustan tomaatin alku, ja oikealla muovikennoissa vast'ikään ikkunalta pelastetut taimet. Eroa on.

Tomaateille meinasi käydä tosi huonosti, enkä tiedä vieläkään, että tuleeko noista jotain vai ei. Otin alun perin useammankin taimen keinovalohoitoon, mutta ne oli niin hentoisia, että varret katkeilivat pienimmästäkin kosketuksesta. Niistä selvisi vain tuo yksi, kuvassa vasemmalla. Otin sitten ikkunalta vielä pari taimea lisää. Ja ilmeisesti ihan viime hetkillä, sillä loput ikkunalle jääneet tomaatit kuolivatkin pian kaikki tyyni.

Nyt luonnonvalon varassa on enää tuo ylemmän kuvan paprikoiden reservi, keinovalossa on kaksi taimea per plaatu. Lisäksi ikkunalla on kurkkumelonit. Niilläkään ei vahvasti mene! Osassa on kyllä jo yksi lehtipari sirkkalehtien lisäksi, pitäisi koulia nekin, niin ehkä piristyisivät. Keinovalon katveesta alkaa tila loppua, joten joutuvat pärjäämään luonnonvalon armoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti